• Посилання скопійовано

Який період зберігання «Z-звітів»?

РРО у роздрібній торгівлі. Протягом якого часу необхідно зберігати Z-звіти за терміналами?

Згідно з п. 4 Розділу ІІІ Порядку застосування РРО (Порядок №547) суб'єкти господарювання, які використовують РРО для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані, зокрема, створювати в паперовій та/або електронній формі X-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документацією на РРО, відповідно до законодавства.

При цьому, податківці у ІПК від 10.01.2020 р. №50/6/99-00-05-04-01-06/ІПК роз’яснювали, що строк зберігання Z-звітів встановлено у п. 6 глави 4 розділу II Порядку КОРО - зберігати щоденні фіскальних звітні чеки (щоденні Z-звіти) в паперовій та/або електронній формі необхідно протягом строку, визначеного пп. 44.3 ПКУ.

Відповідно до пп. 44.3 ПКУ, платники податків зобов’язані забезпечити зберігання первинних документів пов’язаних з виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, - не менш як 1095 днів з дня здійснення відповідної господарської операції.

Таким чином, виходячи з позиції податківців, що викладена у наведеній вище ІПК вважаємо, що Z-звіти мають зберігатись підприємством протягом 3 років з дати їх складання (тобто виконання відповідної господарської операції).

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»