• Посилання скопійовано

Відображення в чеку РРО порційно проданих алкогольних напоїв

ФОП здійснює реалізацію алкогольних напоїв у кафе. Які одиниці виміру проданих порційно алкогольних напоїв слід зазначати у фіскальному чеку РРО?

Згідно з чинним законодавством роздрібною торгівлею алкогольними напоями вважається діяльність з продажу алкогольних напоїв безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших закладах громадського харчування.

Продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється лише суб’єктам господарювання громадського харчування та спеціалізованим відділам, що мають статус суб’єктів господарювання громадського харчування, суб’єктів господарювання з універсальним асортиментом товарів, за умови наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та зареєстрованими видами економічної діяльності за кодами класифікації КВЕД-2010 – 56.10 – 56.30.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через ПРРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг) (із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Обов’язкові реквізити касового чека визначені п. 2 розділу ІІ Положення №13, серед яких є і одиниця виміру (яка може дорівнювати кількості придбаного товару), тому, на нашу думку, для порційних напоїв можна застосовувати об'єм (кількість) алкогольного напою в загальному об'ємі (загальній кількості), тобто в мілілітрах (100 мл, 200 мл) або пропорційно від літра (0,2 л, 0,5л), а якщо це не коктейль, то можливо за порцію із зазначенням її об’єму (100 мл, 200 мл).

Також з даного питання радимо звернутися за ДПС за індивідуальною консультацією, а потім у разі отримання чіткої відповіді - звернутися до сервісного центру для перепрограмування РРО.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»