• Посилання скопійовано

Торгівля у кіосках, з лотків і розносок періодичними виданнями: чи можна буде без РРО у 2020 році?

Чи можна буде у 2020 році здійснювати торгівлю у кіосках, з лотків та розносок періодичними виданнями без застосування РРО?

Так, можна, але зверніть увагу на наступну зміну.

У 2019 році без РРО можна здійснювати продаж у кіосках, з лотків та розносок газет, журналів та інших видань, листівок, конвертів, знаків поштової оплати, якщо питома вага такої продукції становить понад 50 відсотків загального товарообігу за відсутності продажу алкогольних напоїв, підакцизних непродовольчих товарів та технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, а також при продажу жетонів та проїзних квитків у касах метрополітену (п. 10 ст. 9 Закону про РРО).

Але з 19 квітня 2020 року заборону продажу алкогольних напоїв замінять на заборону продажу підакцизних товарів в цілому. Перелік таких товарів наведено у п. 215.1 ПКУ. Звісно, що етиловим спиртом, електроенергією, пальним та автомобілями в таких кіосках не торгують. Але до заборонених потраплять:

  • алкогольні напої, пиво (крім квасу «живого» бродіння);
  • тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»