• Посилання скопійовано

РРО: кому слід застосовувати зараз та в 2020 році?

Кому потрібно застосовувати РРО зараз та в 2020 році?

Статтею 3 Закону про РРО передбачено, що застосовувати РРО зобов'язані суб'єкти господарювання, які здійснюють:

  • розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг;
  • операції з приймання готівки для подальшого її переказу.

Нагадаємо, що розрахункова операція з метою застосування цього Закону — це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Вимога застосовувати РРО в разі здійснення наведених вище операцій залишатиметься і у 2020 році.

Однак ст. 9 цього Закону встановлені виключення, у яких при здійсненні розрахункових операцій РРО можна не застосовувати. Ось до них (стосовно застосування РРО підприємцями-«єдинниками») вже у 2020 році будуть внесені зміни.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»