• Посилання скопійовано

Застосування РРО підприємцями - «єдинниками»в аптеках з 1 січня 2019 року

Відповідно до ст. 11 Закону про РРО термін переведення суб’єктів господарювання на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі встановлюється Урядом. За останніми змінами аптеки ФОП повинні застосовувати РРО. Яку кінцеву дату встановлення РРО в аптеках встановив Уряд?

З 1 січня 2019 року фізособи підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення, зобов'язані використовувати РРО незалежно від обсягу доходу.

Відповідні зміни передбачені Законом №2628-VIII, який набере чинності 1 січня 2019 року.

Так, абзац 4 п. 296.10 ПКУ, який зобов'язує використовувати РРО «єдинників», які здійснюють реалізацію технічно складаних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, буде доповнено словами: «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення». Це означає, що з 1 січня 2019 р. всі ФОП - платники єдиного податку, які продають лікарські засоби та вироби медичного призначення, мають використовувати РРО незалежно від обсягу доходу.

Крім того, відповідні зміни буде внесено до Закону про РРО. При цьому зазначено, що вироби медичного призначення (медичні вироби) - це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

Нашу новину про це читайте тут>>

У ст. 11 Закону про РРО визначено, що терміни  переведення суб'єктів господарювання на облік  розрахункових  операцій у готівковій та безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) із     застосуванням    РРО встановлюються    Кабміном   за   поданням центральних  органів  виконавчої влади, що забезпечують формування державної  економічної,   формування   та   реалізації  державної податкової і митної політики, та НБУ. Тут йдеться про терміни поступового переведення суб’єктів господарювання на застосування РРО у зв’язку з прийняттям самого Закону про РРО. Ці терміни були визначені постановою Кабміну №121. До теперішніх змін норми ст. 11 Закону про РРО не мають відношення.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»