• Посилання скопійовано

Як уточнити подану декларацію не тієї групи ЄП?

ФОП на III групі ЄП помилково здав річну декларацію з додатком 1 для ЄП групи II. Після закінчення граничного строку подання декларації ФОП подав декларацію для III групи ЄП, яку не прийняли. Як виправити помилку?

У запитанні, що розглядається ФОП III групи ЄП помилково здав річну декларацію з додатком 1 для ЄП групи II. Після закінчення граничного строку подання декларації ФОП мав спробу подати декларацію для III групи ЄП, яку не прийняли. В квитанції зазначено, що: За період, який зазначено в рядку "Податковий (звітний) період" Додатку 1 до Податкової декларації, в реєстрі застрахованих осіб вже наявна чинна Декларація, подана Вами, як фізичною особою-підприємцем, яка обрала спрощену систему оподаткування, але у якій зазначено іншу групу платника єдиного податку.

Виправити помилку, після закінчення граничного строку, можна наступним чином.

  1. Потрібно для початку подати уточнюючу декларацію для єдиноподатника ІІ групи з нульовими показниками доходу, відмітку про подання Додатка 1 в декларації ставити не потрібно і в графі 21 декларації сума ЄСВ до сплати не ставиться. Звертаємо увагу, Додаток 1 уточнювати і подавати не потрібно, тому що він поданий без помилок! Уточняється тільки декларація. Зазначимо, що Додаток 1 є єдиним додатком для всіх груп єдиноподатників (1,2 та 3 груп), в принципі як і сама декларація, просто податківці її розбили за різними ідентифікаторами.
  2. Після цього формується і подається декларація єдиноподатника ІІІ групи з типом «Звітна», оскільки вона не була подана. Знову звертаємо увагу, новий Додаток 1 формувати і подавати не потрібно, тому що він поданий без помилок! Також у декларації ІІІ групи ЄП не потрібно ставити відмітку про подання Додатка 1 і в графі 21 суму ЄСВ до сплати.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»