• Посилання скопійовано

Як ФОП - «єдинник» ІІ групи може здійснювати заготівлю молока для молокозаводу?

Чи може ФОП – платник ІІ групи ЄП надавати послуги молокозаводу із заготівлі молока у населення, якщо молокозавод перебуває на загальній системі? Чи може такий ФОП купувати молоко у населення та продавати його молокозаводу?

Відповідно до ст. 291 ПКУ, до другої групи платників ЄП відносяться фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

  • не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;
  • обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

З цього випливає висновок, що ФОП -  платник ЄП ІІ групи не може надавати будь-які послуги молокозаводу, який перебуває на загальній системі. 

А ось купувати молоко у населення та продавати його молокозаводу такий ФОП може, адже це буде діяльність з продажу товарів. Така діяльність дозволена платникам єдиного податку ІІ групи незалежно від податкового статусу покупця.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на єдиному податку»