• Посилання скопійовано

Сертифікація АТР включається до витрат підприємця -«загальносистемника»

ФОП на загальній системі оподаткування має вид діяльності автотранспортні перевезення, в тому числі міжнародні. Для перевезення продовольчих продуктів потрібна обов'язкова сертифікація АТР ізотермічних кузовів (напівпричепів). Чи має право підприємець віднести проведення цієї сертифікаціі до складу витрат?

Перевезення швидкопсувних харчових продуктів здійснюється відповідно до положень Угоди про міжнародні перевезення швидкопсувних харчових продуктів та про спеціальні транспортні засоби, які призначені для цих перевезень (УПШ).

Сертифікат АТР - це пропуск для рефріжератора/цистерни в країни Європи, в країни колишнього СНД, а також на внутрішні лінії. У разі невиконання встановлених норм винні можуть бути притягнуті до правової відповідальності компетентними національними органами відповідно до їх внутрішньодержавного законодавства. У самому УПШ не передбачається ніяких санкцій.

Тож, на нашу думку, витрати на отримання сертифіката АТР відносяться до витрат на «одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, які пов’язані з господарською діяльністю фізичної особи – підприємця» відповідно до пп. 177.4.3 ПКУ.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ФОП на загальній системі»