• Посилання скопійовано

Як ТОВ-єдинник може використати кошти, отримані від продажу нерухомості?

Статутний капітал ТОВ на ЄП було сформовано майновим комплексом на 100%. Зараз вирішено продати цей комплекс за грошові кошти. Яким чином ТОВ – платник єдиного податку може використати отримані кошти?

Операція з продажу майнового комплексу описана у попередній консультації тут.

Використання грошових коштів, отриманих у вигляді виручки від продажу нерухомості здійснюється цілком на розсуд підприємства і не залежить від того, з якого джерела отримано кошти.

Підприємство може витратити ці кошти на будь-які цілі: виробничі та невиробничі, зокрема, на виплату зарплати, сплату податків, оплату постачальникам за товари чи послуги та іншим кредиторам, на купівлю валюти тощо.

Втім, застерігаємо від надання фінансової допомоги – як поворотної, так і безповоротної. Податківці негативно ставляться до таких операцій у єдинників – докладніше про це ми писали тут та тут.

Отримати готівку з розрахункового рахунку підприємство може, але тримати її в касі можна лише  в межах затвердженого ліміту каси. Про ліміт каси ми писали тут.

Готівку з каси можна витратити на виплату зарплати, видачу коштів підзвітним особам на господарські цілі або на відрядження.

Також отриману грошову виручку можна використати на виплату дивідендів засновникам, якщо товариство має прибуток. Про дивіденди у юросіб-єдинників ми писали тут:

Дивіденди можна виплачувати як безпосередньо з рахунку, так і готівкою з каси, якщо засновники - фізособи.

Загалом, юрособа не може витрачати готівку або кошти з рахунку без визначення цілі таких витрат та відповідного оформлення господарських операцій. Юрособі – єдиннику ще й варто зважати на думку податківців щодо надання єдинниками фіндопомоги.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Юрособи на єдиному податку»