• Посилання скопійовано

Продукти переробки власної сільгосппродукції в розрахунку частки сільгосптоваровиробництва

Сільгосппідприємство на 4 групі ЄП з власновирощеної сільгосппродукції виготовляє муку, з якої потім виготовляються макарони. Чи буде дохід від реалізації макаронів вважатися доходом, отриманим від реалізації продуктів переробки сільгосппродукції власного виробництва та включатися до розрахунку частки сільгосптоваровиробництва?

Відповідно до пп. 14.1.262 ПКУ, частка сільськогосподарського товаровиробництва для цілей глави 1 розділу XIV ПКУ - питома вага доходу сільськогосподарського товаровиробника, отриманого від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки, у загальній сумі його доходу, що враховується під час визначення права такого товаровиробника на реєстрацію як платника податку.

Відповідно до пп. 14.1.234 ПКУ, сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари) - продукція/товари, що підпадають під визначення груп 1-24 УКТ ЗЕД, якщо при цьому такі товари (продукція) вирощуються, відгодовуються, виловлюються, збираються, виготовляються, виробляються, переробляються безпосередньо виробником цих товарів (продукції), а також продукти обробки та переробки цих товарів (продукції), якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах) для продажу, переробки або внутрішньогосподарського споживання.

Тобто, до частки сільгосптоваровиробництва відноситься як сільгосппродукція власного виробництва, так і продукти її переробки.

Оскільки макарони вироблені з муки, яка, своєю чергою, вироблена з власновиробленої сільгосппродукції, макарони будуть продукцією переробки власної сільгосппродукції. А тому дохід від продажу макаронів буде включатися до доходу, отриманого від реалізації продуктів переробки сільгосппродукції власного виробництва та включатися до розрахунку частки сільгосптоваровиробництва.

Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва здійснюється за формою, затвердженою Наказом Мінагрополітики від 26.12.2011 р. №772.

Доходи, отримані від реалізації продуктів переробки продукції рослинництва та рибництва, що вироблені на власних підприємствах або на орендованих виробничих потужностях, відображаються в рядку 1.4 Розрахунку частки.

Надалі ці доходи підсумовуються разом з іншими доходами від реалізації сільгосппродукції власного виробництва та продуктів її переробки в рядку 1 Розрахунку частки.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Юрособи на єдиному податку»