• Посилання скопійовано

Чи можна юрособі - «єдиннику» продати ОЗ за залишковою вартістю?

Підприємство на ІІІ групі ЄП 3 вирішило продати ОЗ (тюковий прес-підбирач, який причіпляється до трактора), який обліковується на балансі з 2013 року.Чи потрібно робити оціночну вартість? Чи можна продати за залишковою вартістю?

Згідно з п. 292.2 ПКУ, при продажу основних засобів юрособами - платниками єдиного податку дохід визначається як сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів. Але якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Жодних додаткових обмежень щодо продажу ОЗ юрособами на ЄП розділ XIV ПКУ не містить, зокрема, відсутня й вимога робити оцінку для продажу.

Таким чином, підприємство на єдиному податку має право продати основний засіб за договірною ціною, зокрема, і за  залишковою вартістю. При цьому в дохід потрапить різниця між  сумою коштів, отриманою від продажу основного засобу, та його  залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Про продаж ОЗ юрособами-«єдинниками» ми писали тут>>

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Юрособи на єдиному податку»