• Посилання скопійовано

Подання таблиці 6 Звіту з ЄСВ з типом «скасовуюча» та «початкова»: чи буде штраф?

Чи будуть штрафні санкції за подання таблиці 6 Звіту з ЄСВ з типом «скасовуюча» та «початкова»? Необхідно змінити кількість днів без збереження заробітної плати працівнику у грудні 2019 року

Стаття 83 КЗпП та ст. 25 Закону № 504 гарантують право на відпустку без збереження заробітної плати, що надається працівникам в обов’язковому порядку. 

Під час перебування у відпустці без збереження заробітної плати особа вважається працюючою та така, що знаходиться в трудових відносинах, що підтверджується записами у трудовій книжці та включається до трудового (загального) стажу.

У зазначеній ситуації помилку допущено у грудні 2019 року в реквізиті 14 «Кількість календарних днів без збереження заробітної плати». Виправити дану помилку потрібно у місяці виявлення, керуючись п. 2 і п. 6 розділу V Порядку № 435, через «скасовуючу» і «початкову» таблиці 6 Звіту з ЄСВ.

Дана помилка виправляється шляхом подання:

  • звіту з переліком таблиць звіту;
  • таблиці 6 за той звітний період, у якому допущено помилку (грудень 2019 р.) з типом  «скасовуюча»,  яка міститиме помилкові відомості в реквізиті 14;
  • таблиці 6 з типом «початкова»,  але вже з зазначенням правильних відомостей у реквізиті 14 інші реквізити залишаться без змін. 

Пакет документів, який включає ці дві форми, може бути сформований тільки для виправлення даних одного або декількох рядків таблиці 6. 

Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до Порядку №435. При цьому внесення змін до сум нарахованої заробітної плати або доходу та у зв’язку з цим до нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається. 

Таким чином, помилка допущена в минулому періоді, в частині помилкового відображення кількості днів без збереження заробітної плати працівника в таблиці 6 Звіту з ЄСВ, та яку Порядком №435 не передбачено як помилку,  оскільки не вбачає в собі помилку щодо сум нарахованого ЄСВ (сума сплачена до бюджету правильна), тому і штрафи, передбачені Законом про ЄСВ, не застосовуватимуться. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»

  • Відповідальність за несвоєчасну утилізацію шин
    Підприємство протягом 2017 – 2023 років придбавало, використовувало і списувало шини для автомобілів, які використовувало у власній діяльності. Списані шини тимчасово зберігаються на території підприємства. Але договору на утилізацію із спеціалізованим підприємством не було. В 2024 році такий договір буде укладено. Чи виникає необхідність сплачувати екоподаток?
    25.03.20241 087
  • Який штраф може бути в разі нереєстрації адреси нової торгової точки?
    Під час податкової перевірки виявлено, що в чеку РРО адреса торговельної точки вказана правильно, але до податкової служби інформацію про таку нову торгову точку не подали (у формах №20-ОПП, №1-РРО). Який штраф загрожує?
    26.02.202477
  • Яка відповідальність за сплату ПДФО не за місцем роботи підрозділу?
    Підприємство зареєстровано в Києві, а діяльність веде в Броварах. Сплачує ПДФО та подає звітність за місцем реєстрації – у Києві. Які можуть бути наслідки цього?
    06.02.20249133
  • Штрафну санкцію минулих періодів визнали частково: відображення в обліку
    Підприємство-перевізник, платник податку на прибуток, виставило штрафну санкцію за простій підприємству-замовнику у липні 2019 р. відповідно до умов договору, визнавши дохід на суму 245978 грн. Підприємство - замовник не визнало штраф. У грудні 2019 р. підприємство подало позов до суду. У червні 2020 р. суд задовольнив позов частково, у сумі 167729 грн. Як відобразити цю операцію в обліку? Чи можливо провести виправлення у 2023 році?
    17.01.202487
  • Як розподілити відповідальність та підписання касових документів, якщо директор часто відсутній?
    На фірмі є директор, бухгалтер (який за 2-3 місяці буде переведений на посаду фіндиректора) та касир. Директор часто буває у відрядженні за кордоном. Як розподілити обов’язки підписання касових документів? На підприємстві є факсиміле, чи не заборонео його використання на касових документах?
    12.10.2023702