• Посилання скопійовано

Несвоєчасна реєстрація нульового РК: чи буде штраф?

Чи штрафують за несвоєчасну реєстрацію нульового РК?

Порядок та умови застосування контролюючим органом штрафних санкцій за порушення строків реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування в ЄРПН визначено ст. 1201 ПКУ.

Відповідно до п. 1201.1 ПКУ порушення платниками ПДВ граничного строку, передбаченого ст. 201 ПКУ, для реєстрації ПН та/або РК в ЄРПН (крім ПН, що не надається отримувачу (покупцю), складеної на постачання товарів/послуг для операцій: які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовою ставкою) тягне за собою накладення на платника ПДВ штрафу.

ДПС в ІПК від 13.08.2018 р. №3523/6/99-99-15-03-02-15/ІПК повідомляє, що за порушення термінів реєстрації РК в ЄРПН або відсутність реєстрації ПН в ЄРПН штрафні санкції, визначені ПКУ, не застосовуються виключно до ПН, що не надаються отримувачу (покупцю) та складені на постачання товарів/послуг для операцій, які:

  • звільнені від оподаткування;
  • оподатковуються за нульовою ставкою.

При цьому податківці зазначають, що  розмір штрафу визначається виходячи із суми ПДВ, зазначеної в ПН та/або РК, граничні строки реєстрації в ЄРПН яких порушено. У разі, якщо сума ПДВ у РК дорівнює нулю, відповідно, база для застосування штрафних санкцій відсутня.

 

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бондаренко Олена

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»