• Посилання скопійовано

Чи можливо укласти договір ЦПХ з IT-cпеціалістом?

Товариство укладає договори з ФОП на надання IT-послуг. Як правильно формулювати предмет договору? Чи треба деталізувати і чи може цей договір бути укладеним на 365 днів? Як уникнути визнання таких договорів ДПІ - трудовими?

Трудовий договір

Трудовий договір — це угода між працівником і роботодавцем чи фізособою, згідно з якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядку, а роботодавець чи фізособа зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін (ст. 21 КЗпП).

Трудовий договір може бути оформлений:

  • шляхом видачі роботодавцем наказу про прийняття працівника на роботу на підставі його заяви;
  • укладанням письмового документа, тобто трудового договору.

Трудовий договір може бути:

  • безстроковим, що укладається на невизначений строк;
  • на визначений строк, установлений за погодженням сторін;
  • таким, що укладається на час виконання певної роботи.

Сторонами трудового договору є працівник і роботодавець.

Працівник — це фізособа, яка може бути громадянином України, іноземцем або особою без громадянства.

 

Цивільно-правовий договір

Цивільно-правовий договір — це будь-який договір, що укладається відповідно до вимог цивільного законодавства, тобто сюди належить усе: від купівлі-продажу до факторингу і банківського кредиту. У бухгалтерській практиці, як правило, під цим поняттям розуміють один із двох схожих між собою договорів — підряду або надання послуг. Наразі у випадках, коли особа виконує роботу або надає послугу, не будучи працівником, укладається не абстрактний ЦПД, а конкретний договір, який має відповідну назву, відповідні істотні умови. Порядок укладання договорів підряду (на виконання певних робіт) регулюється главою 61 ЦКУ.

Згідно зі ст. 837 ЦКУ, за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов'язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням першої сторони (замовника), а замовник — прийняти та оплатити виконану роботу.

А згідно зі ст. 901 ЦКУ, за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Отже, предметом договору підряду є результат праці, а точніше, результат виконаних робіт, а предметом трудового договору — власне сама праця та її процес.

Цивільно-правовим договором, як правило, повинно бути визначено, що фізособа має зробити, а не те, що вона має робити. Такі договори, як правило, застосовуються для виконання конкретної роботи, що спрямована на одержання результатів праці.

 

Відмінності та нюанси трудових та цивільно-правових договорів

За наявності ознак, притаманних саме трудовим відносинам, укладається трудовий договір. За наявності ознак, притаманних цивільно-правовим відносинам, необхідно укладати цивільно-правові договори. 

 Розгляньмо характерні риси та відмінності обох видів договорів 

Трудовий договір

Цивільно-правовий договір

Нормативний документ, що визначає порядок укладення та зміст

Кодекс законів про працю, інші законодавчі акти України, прийняті відповідно до нього

Цивільний кодекс України, інші нормативні акти, що регулюють певний вид діяльності

Сторони договору

Роботодавець та працівник

Замовник та підрядник

Умови договору

Обсяг виконуваної роботи визначається професією, спеціальністю, кваліфікацією чи посадою, передбаченою трудовим договором, як правило, визначеною за тарифно-кваліфікаційним довідником

Результат робіт або зміст послуг визначається договором підряду або послуг

Робота має виконуватися особисто і не може бути делегована іншій особі

Підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб

Працівник підпорядковується внутрішньому трудовому розпорядку роботодавця. Виконує роботи відповідно до графіка чи режиму роботи, встановленого роботодавцем

Не поширюються норми трудового законодавства та правила внутрішнього трудового розпорядку

Встановлюються права на гарантії та пільги, компенсації, передбачені трудовим законодавством (оплата відпусток, лікарняних тощо)

Не має права на гарантії та пільги, компенсації, передбачені трудовим законодавством (оплата відпусток, лікарняних)

До територіальних органів ДФС за місцем обліку роботодавця подається повідомлення про прийняття працівника на роботу

Повідомлення про укладання договору не подається

Робоче місце створюється роботодавцем, і він має забезпечити всі умови праці, необхідні для виконання визначених договором робіт

Виконує роботу на свій ризик, самостійно організовує виконання роботи; забезпечення засобами для виконання роботи може здійснюватися як замовником, так і безпосередньо самим підрядником та виконавцем, що визначається договором

Може встановлюватися випробний термін

Для такого типу договорів поняття «випробного терміну» немає

Працівник має робочий час та час відпочинку

Договором встановлюються початковий і кінцевий терміни, в межах яких підрядник зобов'язаний виконати визначені договором роботи згідно з власним графіком роботи та виходячи лише з власних можливостей

Оплата праці (ціна роботи)

Заробітна плата не нижча за законодавчо встановлений мінімальний розмір, яка виплачується не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата

Винагорода, встановлена в договорі, виплачується до або після здавання-приймання роботи, та не обмежується мінімальним розміром

Фізособа не може виконувати функції, наприклад, юриста на підприємстві за ЦПД на постійній основі (систематично). Водночас фізособа може виконувати разові завдання (проекти) юридичного характеру (наприклад, підготовка окремих консультацій або супровід окремих судових справ) за ЦПД.

На прикладі ІТ-послуг це може бути постійна робота на підприємстві, що пов’язана з програмуванням та виконанням різних ІТ-завдань, з підпорядкуванням працівника внутрішньому трудовому розпорядку та за наявності робочого місця (наприклад, регулярна робота з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 18-00 в офісі),  а може бути певний обмежений у часі проект, результат якого повинен бути вимірюваний та ідентифікований – написана програма, виконані конкретні роботи тощо. При цьому виконавцю не встановлюється місце і час, де і коли він має працювати, не надається робоче місце. За договором ЦПХ виконавець все це вирішує самостійно – де, коли і на чому йому працювати.

Якщо перевіряльники встановлять, що фактично відносини між підприємством та фізособою є трудовими, а не цивільно-правовими, то до такого підприємства застосують всі штрафи за недотримання трудового та, відповідно, податкового законодавства, законодавства з ЄСВ — зокрема:

  • 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення у вигляді фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (ст. 265 КЗпП);
  • 25% суми визначеного податкового зобов'язання з ПДФО/ВЗ, якщо контролюючий орган самостійно визначає суму такого зобов'язання (п. 123.1 ПКУ);
  • за донарахування органом доходів і зборів або платником своєчасно не нарахованого ЄСВ накладається штраф у розмірі 10% зазначеної суми за кожен повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50% суми донарахованого єдиного внеску (п. 3 ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ).

На це, тобто на можливість визнання цивільно-правових відносин трудовими, податківці постійно натякають у ЗIР*: «...Це правило (тобто мова про особливості оподаткування за трудовим договором, не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до пп. 14.1.195 та 14.1.222 ПКУ».

Про це докладно читайте тут та тут>> 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Договірні відносини»

  • Договір надання послуг з персоналу нерезидентом
    Підприємство хоче укласти договір із Туреччиною на послуги на території України. Послуги полягають у тому, що фізособи турецької фірми працюватимуть на наших рибальських суднах. Які податки чекають на підприємство? Що треба турецькій фірмі, щоб надіслати сюди своїх людей?
    26.11.2021161
  • Зменшення ціни отриманих послуг після виконання договору
    Підприємство – платник податку на прибуток отримало послуги в 2020 році. У 2021 році було зменшено ціну послуг на підставі акту-коригування від 31.05.2021 р. На яку дату потрібно провести ці зміни в бухобліку? Чи потрібно уточнювати показники звітності за 2020 рік?
    22.06.20211 161
  • Договір комісії на відступлення права вимоги
    За договором комісії комітент доручає комісіонеру право вимоги свого боржника у розмірі 5 млн грн (за ПФД) за винагороду - 1 млн грн. Як в бухобліку відображається така операція та чи виникає дохід?
    02.06.20219041
  • Курсова різниця за агентським договором у валюті
    Юрособа-"єдинник" працює за агентським договором. Нерезидент перераховує авансові платежі. На дату балансу на рахунку агента перебуває валюта, отримана від принципала. Як відображати у фінзвітності таку валюту та курсові різниці?
    23.02.20211841
  • З якої дати сплачувати оренду за новоукладеним договором оренди землі?
    Юрособа уклала з фізособою договір оренди землі сільгосппризначення, дата якого – 01.10.2020 р. Держреєстрація права оренди відбулася 02.11.2020 р. В договорі сказано, що він набуває чинності з моменту підписання да держреєстрації. З якої дати потрібно нараховувати і платити оренду плату?
    27.01.2021290