• Посилання скопійовано

Переривання відпустки для догляду за дитиною до 3-х років та Звіт з ЄСВ

Працівниця з 2018 р. перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3-х років. 02.06.2020 р. достроково вийшла на роботу. За червень 2020р. нараховано зарплату - 4607,50 та здійснено донарахування ЄСВ з мінімальної з/п (4723,00 – 4607,50) х 22% = 25,41 грн. Як відобразити нараховану зарплату у таблиці 6 Звіту з ЄСВ?

Відповідно до ст. 20 Закону №504, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або батька дитини, баби, діда чи іншого родича, повністю або частково в межах установленого періоду. Надання такої відпустки оформляється наказом (розпорядженням) керівника підприємства.

Згідно з ч. 3 ст. 179 КЗпП, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, надається за бажанням. Тобто, працівниця на власний розсуд вирішує брати таку відпустку чи ні, та коли її переривати та виходити на роботу.

У разі надання працівнику відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, дату її початку зазначають у таблиці 5 Звіту з ЄСВ за звітний місяць. Також у таблиці 5 Звіту з ЄСВ потрібно буде відображати і дату закінчення такої відпустки, в даному випадку - дострокове її переривання.

Тобто, якщо працівниця вийшла на роботу, перервавши відпустку для догляду за дитиною до 3-х років, то таблиця 5 Звіту з ЄСВ міститиме один рядок про дату закінчення такої відпустки.

У таблиці 6 Звіту з ЄСВ період перебування у відпустці для догляду за дитиною  не відображається.  

Згідно зі ст. 3-1 Закону про оплату праці, розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчий розміру МЗП. Якщо ж нарахована зарплата працівника, який виконав місячну норму праці, виявилася нижчою законодавчо встановленого розміру МЗП, роботодавець проводить доплату до рівня мінзарплати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

В таблиці 6 відобразиться лише сума зарплати нарахованої в червні 2020 року та доплати до мінімальної. Таке нарахування відображається двома рядками, а саме:

  • 1-й рядок. 

реквізити з 5 по10 та з 22 по 25 заповнюється в звичайному порядку, в реквізиті 11 – 062020, в реквізиті 15 - зазначають кількість календарних днів перебування у трудових відносинах (29), в реквізитах 17 та 18 - зазначається сума нарахованої заробітної плати (4607,50), у реквізиті 21 – суму нарахованого ЄСВ (1013,65), реквізити 10,13,14,16 – не заповнюються. 

  • 2-й рядок. 

реквізити з 5 по10 та з 22 по 25 заповнюється в звичайному порядку, в реквізиті 10 – код типу нарахувань «13», в реквізиті 19 – 115,50 грн, у реквізиті 21 – 25,41 грн всі інші реквізити не заповнюються.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

  • Чи донараховувати ЄСВ на перехідний лікарняний?
    Працівник в березні попрацював півмісяця та захворів. Лікарняний перехідний: березень-квітень. Чи проводити донарахування ЄСВ за березень до мінімального розміру, чи це можна зробити у квітні з відображенням у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ суми лікарняних за березень, щоб уникнути сторнування зайво перерахованої суми ЄСВ за І квартал?
    19.04.20248
  • Оподаткування ЄСВ виплат резидентом Дія. Сіті
    Чи потрібно резиденту Дія. Сіті оподатковувати ЄСВ такі виплати та за якою ставкою: 1) часткове збереження зарплати мобілізованим штатним працівникам згідно з окремими наказами; 2) безповоротна фіндопомога штатному працівнику та гіг-спеціалісту; 3) інші компенсаційні, грошові та/або матеріальні виплати, які непередбачені актами чинного законодавства та не належать до фонду оплати праці?
    12.04.20241721
  • ЄСВ з лікарняного працівника – особи з інвалідністю, резидента Дія. Сіті
    Працівник компанії – резидента Дія. Сіті має інвалідність. У нього відкритий лікарняний з 01 по 29 лютого 2024 р. Відповідно, робочих днів у лютому немає. Як в такому випадку правильно нарахувати ЄСВ? Якщо немає жодного робочого дня, чи потрібно компанії – резиденту Дія. Сіті сплатити за працівника з інвалідністю ЄСВ з МЗП 1562 грн? Чи тільки ЄСВ за ставкою 8,41% з лікарняних?
    11.04.202438
  • Виплата на страхування життя під час відпустки без збереження зарплати: що з ЄСВ?
    Чи потрібно донараховувати ЄСВ до мінімального розміру при перебуванні працівника у відпустці без збереження зарплати, якщо не відпрацьовано жодного дня, але є щомісячне нарахування виплати на страхування життя?
    10.04.2024314
  • Оплата обладнання нерезидентом за трьохстороннім договором: облік та оподаткування
    Міжнародний фонд надає грант/безповоротну фінансову допомогу Військовій адміністрації на закупівлю брикетувальника. В межах трьохстороннього договору Міжнародний фонд (надавач допомоги) за делегуванням Військової адміністрації перераховує оплату за брикетувальник постачальнику - резиденту, фінансування здійснюється в євро. Хто в даному випадку визнає дохід за даною операцією? Чи порушує постачальник-резидент вимоги НБУ щодо розрахунків на території України в національній валюті?
    23.02.202437