• Посилання скопійовано

Оформлення паперових лікарняних після 01.10.2021 р.

Якими документами регулюється оформлення паперових лікарняних виданих після 01.10.2021 р.? Чи може паперовий лікарняний бути продовженням електронного лікарняного? Чи обов'язково паперовий лікарняний має бути підписаний комісією ЛКК?

Якими документами регулюється оформлення паперових лікарняних виданих після 01.10.2021?

Зазначимо, що оформлення паперових лікарняних регулюються Інструкцією № 455 та Інструкцією № 532. А оформлення паперових лікарняних як і в перехідний період, так і після 10 жовтня 2021 року регулює Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затверджений наказом МОЗ 01.06.2021 р. № 1066.

 

Чи може паперовий лікарняний бути продовженням електронного лікарняного?

З 1 жовтня 2021 року усі заклади охорони здоров’я перейшли на створення медичних висновків замість видачі паперових лікарняних. Однак п. 8 Наказу № 1066 передбачено чотири виключення, у разі яких пацієнту видають паперовий листок непрацездатності:

  • технічні помилки, які призвели до неможливості формування е-лікарняного, та які не було усунуто упродовж 7 днів;
  • помилки при створенні медичного висновку та спливу строку (7 днів), протягом якого лікар мав можливість внести зміни;
  • продовження лікарняних, які було видано на папері до 01.10.2021;
  • у разі всиновлення новонародженої дитини.

У перших двох із наведених випадків паперовий лікарняний можуть видати як продовження електронного. Такі лікарняні складають один страховий випадок та оплачуються за загальними правилами. При цьому в паперовому лікарняному, виданому на продовження, обов’язково має бути наведено номер електронного листка непрацездатності.

 

Чи обов'язково паперовий лікарняний має бути підписаний комісією ЛКК?

Комісія ЛКК підписує паперовий лікарняний в наступних випадках:

  • у графі "Перевести тимчасово на іншу роботу" з указанням дати тимчасового переведення хворого на   іншу   роботу, що засвідчується підписом голови ЛКК та круглою печаткою закладу охорони здоров'я (п. 3.7 Інструкції № 532);
  • у графі  "Направлений  до МСЕК" здійснюється запис дати направлення документів на МСЕК, що підтверджується підписом голови лікарсько-консультативної комісії.

А також, якщо працівнику виданий паперовий лікарняний при лікуванні в  амбулаторних  умовах, то запис   терміну   лікування  здійснюється  відповідно  до п. 2 Інструкції № 455 та 3.12 Інструкції № 532. При цьому продовження лікарняного здійснюється з обов'язковим  зазначенням  посад  та прізвищ  лікаря, завідувача відділення або голови ЛКК, що засвідчується їх підписами. Печатка в таких випадках не передбачена.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інше»

  • Розрахунок вихідної допомоги з 12 вересня 2023 року
    Як має розраховуватись вихідна допомога з 12.09.23 р., якщо вона визначена в розмірі середньої заробітної плати: за 2 чи 12 місяців?
    20.10.20231 117
  • Витрати на транспортні послуги у благодійного фонду
    Благодійник (резидент) за заявою БФ закупив за кордоном обладнання, перевезення якого оплатив БФ за рахунок отриманої від інших благодійників допомоги. Куди віднести витрати на транспортні послуги: потрібно їх додати до вартості обладнання чи списати окремо на благодійну діяльність та відобразити в звіті про використання доходів неприбуткової організації?
    10.04.2023163
  • Лист з Районної військової адміністрації на звернення ПФУ
    На підприємство надійшов лист з Районної військової адміністрації, що з ПФУ звернулись з листом щодо нарахування зарплати меншої від МЗП у листопаді 2021 р. Порушили вимоги ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ (якщо база нарахування ЄСВ менша за МЗП, сума ЄСВ розраховується, як добуток МЗП). Чи правомірна їх вимога? Ситуація в листопаді 2021 р. була наступна...
    21.07.2022110
  • Оформлення паперових лікарняних після 01.10.2021 р.
    Якими документами регулюється оформлення паперових лікарняних виданих після 01.10.2021 р.? Чи може паперовий лікарняний бути продовженням електронного лікарняного? Чи обов'язково паперовий лікарняний має бути підписаний комісією ЛКК?
    16.05.2022145
  • Визначення граничної неоподатковуваної вартості подарунку для працівника
    Підприємство надає своїм працівникам подарунки в січні до новорічних та різдвяних свят, на 8 березня та 14 жовтня, а також щоквартально за досягнення в праці. При визначені неоподатковуваної межі згідно з пп. 165.1.39 ПКУ, потрібно брати вартість кожного окремого подарунку чи підсумовувати їх загальну вартість за календарний рік?
    12.08.2021231