• Посилання скопійовано

Компенсація при звільненні та відпустка без збереження зарплати

Чи виключається період відпустки без збереження зарплати до розрахунку кількості днів відпустки для нарахуванні компенсації при звільненні? Скільки днів належить до компенсації працівникові?

Чи виключається період відпустки без збереження для розрахунку кількості днів відпустки для нарахуванні компенсації при звільненні? Скільки днів належить до компенсації працівникові?

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 9 Закону про відпустки, час перебування у відпустці без збереження зарплати зараховується до стажу роботи, що надає право на щорічну основну відпустку.

Отже, під час перебування у відпустці без збереження заробітної плати особа вважається працюючою та такою, що знаходиться в трудових відносинах, тому, така відпустка включається до трудового (загального) стажу.

Тож, при обчисленні днів щорічної відпустки (компенсації) період перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати не потрібно виключати, бо вона входить до стажу роботи. 

Таким чином, період відпустки без збереження зарплати з 24.02 по 20.06.2022 р дає право працівнику на дні щорічної відпустки, що підлягають компенсації при звільненні. За період роботи працівника з 08.07.2021 р. по день звільнення 20.06.2022 р., за умови, що працівник не використав жодного дні відпустки, компенсації підлягатиме 24 к.дні ((24:(365-11) х 348 відпрацьовані к.дні) (заокруглення проводиться за математичним правилом). 

 

Правильність визначення розрахункового періоду

Згідно з абз. 2 п. 2 Порядку №100, працівникові,  який  пропрацював на підприємстві, в установі, організації  чи  у фізичної особи - підприємця або фізичної особи, які  в  межах  трудових  відносин  використовують  працю  найманих працівників,  менше  року,  середня  заробітна  плата обчислюється виходячи  з  виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається  відпустка або виплачується компенсація за невикористану відпустку.

Тож, розрахунковим періодом для нарахування компенсації працівнику буде період серпень 2021 – травень 2022.

Але при розрахунку середньої зарплати час, коли працівнику надавалася відпустка без збереження заробітної плати (ст. 25 та ст. 26 Закону про відпустки) виключається з розрахункового періоду (абз. 6 п. 2 Порядку №100). Тобто при розрахунку потрібно буде виключити 93 к.дні (97 к.дні – 4 святкові, які потрібно повернути, бо вони вже містяться в 11 к.днях) відпустки без збереження зарплати.

Увага! Такий підхід діє за умови, якщо підприємство не перейшло на виконання норм Закону №2136. Про це ми писали тут.

Тому, якщо підприємство перейшло на виконання норма Закону №2136, то починаючи з 24.03.2022 р. то, згідно з ч. 6 ст. 6 Закону № 2136 у період дії воєнного стану не застосовуються норми ст. 53 КЗпП, тому робота у вихідні та святкові є звичайними робочими днями і їх не потрібно включати з розрахункового періоду. Про це ми писали тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Період для обчислення відпускних у 2024 році
    У березні 2024 року працівник йде у відпустку за попередні роки (не звільняється), використовуючи дні, набуті до 2023 року. Як при розрахунку обчислювати середню зарплату: за останні 12 місяців чи з виплат, нарахованих у 2023 році (з 01.01.23 по 31.12.23 рр.)?
    15.03.20241 753
  • Компенсація працівнику вартості спецодягу
    Працівник підприємства 2 березня 2024 року придбав за власний кошт спецодяг для себе (медичний костюм). Чек ПРРО надав в бухгалтерію 12 березня 2024 року. Чи може підприємство відшкодувати працівнику кошти на придбання одягу і в який термін? Які документи треба оформлювати?
    15.03.2024267
  • Право батьків на податкову знижку на навчання дитини
    Чи має право мати (за контрактом – платник за навчання) на податкову знижку за навчання сина, студента денної форми, який у 2023 році почав офіційно працювати та отримувати зарплату за неповний робочий день, у 2023 році зареєстрований ФОПом та отримує дохід від підприємницької діяльності?
    14.03.202453
  • Робота за графіком 2/2: табелювання та зарплата
    Магазин працює з 9:00 до 19:00. Працівники працюють по змінах (два дні через два). Оклад - 7100 грн. За яким графіком треба працювати, щоб зарплата становила 7100 грн? Чи потрібно робити кожного місяця графік змінності? Що прописати в трудовому договорі?
    13.03.202487
  • Чи можна встановити водіям ненормований робочий день?
    На підприємстві працюють водії, які здійснюють вантажні перевезення по Україні та за кордоном. Чи можна встановити їм ненормований робочий день? Як в такому випадку оплачувати їх працю? Чи будуть додаткові відпустки тощо? Якщо водій не має змоги щодня повертатися до місця роботи, чи буде службова поїздка вважатися відрядженням?
    11.03.202487