• Посилання скопійовано

Чи має привілеї гіг-контрактер?

ТОВ є платником податку на прибуток на загальних підставах та ПДВ. Основний вид діяльності компанії - надання послуг у сфері інформатизації за межами території України. Ці послуги не є об’єктом оподаткування ПДВ. Надайте роз’яснення на декілька запитань:

Запитання:

1) Якщо резидент "Дія.City" в рамках оздоровчих, компенсаційних та мотиваційних цілей захоче зробити компенсацію абонементу у спортзал чи басейн або додаткову виплату за народження дитини гіг- контрактору, то як оформити такі виплати і чи будуть додаткові податки? 

2) Якщо резидентом "Дія.City" буде організовано курси англійської мови для штатних працівників та гіг-контракторів, то чи будуть такі витрати оподатковуватися? Якщо так, то які саме податки? 

3) Чи може резидент "Дія.City" відправляти у відрядження гіг-контрактора, якщо буде виробнича необхідність? Як оформлювати такі витрати (добові, транспортні, проживання тощо)? Чи будуть додаткові податки? 

 

Відповідь:

Відповідь на 1 та 2 запитання

Відповідно до ч. 3 ст. 3 КЗпП дія КЗпП та законодавства про працю не поширюється на відносини між гіг-спеціалістами та резидентами "Дія. Сіті", визначені Законом №1667.

Частиною 1 ст. 1 Закону №1667 визначено, що гіг-контракт – це цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента "Дія. Сіті" як замовника, а резидент "Дія. Сіті" зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії, передбачені розділом V Закону; гіг-спеціаліст – це фізична особа, яка за гіг-контрактом є підрядником та/або виконавцем.

При наймі працівника резидент "Дія. Сіті" може укладати з ним контракт як особливу форму трудового договору, спрямовану на забезпечення умов для ініціативності та самостійності працівника з урахуванням його індивідуальних здібностей і професійних навичок, підвищення взаємної відповідальності сторін. 

Отже, гіг-контракт це особлива форма залучення спеціалістів, яка поєднує в собі ознаки трудового та цивільно-правового договору, де працівників залучають на конкретні проекти та забезпечують соціальні гарантії гіг-спеціалісту. 

Закон №1667 надає працівникам соціальні гарантії: 

Крім того, у ч. 7 ст. 22 Закону №1667 зазначено, що резидент "Дія. Сіті" може оплачувати матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги чи інші додаткові блага для гіг-спеціаліста на власний розсуд або якщо це передбачено гіг-контрактом.

Тобто гіг-контрактори мають право на оплачувану відпустку, лікарняні та інші гарантії на власний розсуд резидента або якщо це обумовлено в гіг-контракті. Тож, виходить, що працівник за гіг-контрактом, отримує більше соціальних гарантій, ніж передбачені КЗпП. Такими додатковими гарантіями можуть бути: як абонемент в спортзал та басейн, допомога при народженні дитини, добровільне медичне страхування (пп. «г» пп. 164.2.16 ПКУ), мовні курси, тощо.

Відповідно до пп. 170.14-1.1 ПКУ податковим агентом платника податку - спеціаліста резидента Дія Сіті під час нарахування (виплати) на його користь доходів у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, укладеного у порядку, передбаченому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", є резиденти "Дія. Сіті". 

Отже, що стосується оподаткування наданих резидентом гіг-контрактеру соціальних гарантій, вважаємо, що вони оподатковуються так само як і зарплата (винагорода), оскільки ПКУ винятків на такі виплати не має. Тож, суму гарантій доведеться оподаткувати: 

1. ПДФО:

  • 5%, якщо річний розмір доходу не перевищує 240 тисяч євро;
  • або 18%, якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір (пп. 170.14-1.3 ПКУ);

2. ЄСВ - 22% від мінімальної заробітної плати (ч. 14-1 ст. 8 Закону про ЄСВ);

3. Військовим збором - 1,5% (п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ). 

 

Відповідь на 3 запитання

Відрядження - це поїздка особи, яка перебуває у трудових відносинах з підприємством (працівника) до іншого населеного пункту поза місцем його постійної роботи. 

А як зазначено вище (у відповіді на 1 та 2 питання) гіг-контрактер не оформлює трудовий договір. Тож, такого спеціаліста не можна направляти у відрядження, бо відсутня виробнича необхідність, тому що він не є найманим працівником. З цього питання, жодних винятків законодавство (а ні ПКУ, ані Інструкція №59) не містить.

Втім, для компенсації витрат на поїздки можна збільшувати розмір винагороди гіг-контрактера, але таке збільшення буде оподатковуватись за правилами, що розглянуті вище.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Період для обчислення відпускних у 2024 році
    У березні 2024 року працівник йде у відпустку за попередні роки (не звільняється), використовуючи дні, набуті до 2023 року. Як при розрахунку обчислювати середню зарплату: за останні 12 місяців чи з виплат, нарахованих у 2023 році (з 01.01.23 по 31.12.23 рр.)?
    15.03.20241 753
  • Компенсація працівнику вартості спецодягу
    Працівник підприємства 2 березня 2024 року придбав за власний кошт спецодяг для себе (медичний костюм). Чек ПРРО надав в бухгалтерію 12 березня 2024 року. Чи може підприємство відшкодувати працівнику кошти на придбання одягу і в який термін? Які документи треба оформлювати?
    15.03.2024267
  • Право батьків на податкову знижку на навчання дитини
    Чи має право мати (за контрактом – платник за навчання) на податкову знижку за навчання сина, студента денної форми, який у 2023 році почав офіційно працювати та отримувати зарплату за неповний робочий день, у 2023 році зареєстрований ФОПом та отримує дохід від підприємницької діяльності?
    14.03.202453
  • Робота за графіком 2/2: табелювання та зарплата
    Магазин працює з 9:00 до 19:00. Працівники працюють по змінах (два дні через два). Оклад - 7100 грн. За яким графіком треба працювати, щоб зарплата становила 7100 грн? Чи потрібно робити кожного місяця графік змінності? Що прописати в трудовому договорі?
    13.03.202487
  • Чи можна встановити водіям ненормований робочий день?
    На підприємстві працюють водії, які здійснюють вантажні перевезення по Україні та за кордоном. Чи можна встановити їм ненормований робочий день? Як в такому випадку оплачувати їх працю? Чи будуть додаткові відпустки тощо? Якщо водій не має змоги щодня повертатися до місця роботи, чи буде службова поїздка вважатися відрядженням?
    11.03.202487