• Посилання скопійовано

Припинення ФОП: чи можна звільнити працівницю, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років?

ФОП має намір подати заяву на припинення. Як бути з оформленим працівником, який знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до 3 років?

Вiдповiдно до ч. 3 ст. 184 КЗпП звiльнення вагiтних жiнок i жiнок, якi мають дiтей вiком до трьох рокiв (до шести рокiв – ч. 6 ст. 179 КЗпП), одиноких матерiв за наявностi дитини вiком до 14 рокiв або дитини-iнвалiда з iнiцiативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крiм випадкiв повної лiквiдацiї пiдприємства, установи, органiзацiї, коли допускається звiльнення з обов'язковим працевлаштуванням.

Зазначені гарантії поширюються також на батьків, які виховують дітей без матері (в тому числі в разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також на опікунів (піклувальників), одного з прийомних батьків, одного з батьків-вихователів (ст. 186-1 КЗпП).

Тобто підприємець може звільнити працівницю, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3-х років тільки після її обов’язкового працевлаштування.

Процедура працевлаштування працівника аналогічна описаній тут.

Таким чином, окрім переведення працівника на інше місце роботи, ще одним варіантом розірвання трудового договору може бути звільнення за власним бажанням такої працівниці (ст. 38 КЗпП) або за угодою сторін (п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»