• Посилання скопійовано

Призупинення дії трудового договору з директором

У період воєнного стану підприємство діяльність не веде. На підприємстві 2 працівники разом з директором. Чи можливо тимчасово призупинити дію трудового договору з директором?

Відповідно до ст. 13 Закону № 2136 призупинення дії трудового договору – це тимчасове звільнення роботодавця від обов'язку забезпечувати працівника роботою і тимчасове звільнення працівника від обов'язку виконувати роботу за укладеним трудовим договором.

Призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин. Просто працівник не виходить на роботу і не виконує своїх посадових обов’язків, проте його не звільняють і статус працівника у нього зберігається. При цьому директор, як і інші працівники, теж є найманим працівником.

Таким чином, директора можна включити в наказ про призупинення дії трудових договорів через воєнні дії до того моменту, як підприємство відновить можливість здійснювати основну діяльність.

При оформленні наказу врахуйте, що Указом Президента України від 18 квітня 2022 року № 259/2022 строк дії воєнного стану в Україні продовжено з 05 години 30 хвилин 25 квітня 2022 року строком на 30 діб.

Також візьміть до уваги факт підписання та подання звітів, щоб не сталося так, що директор їх підписав, коли був звільнений від виконання своїх посадових обов’язків через призупинення дії трудового договору.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»