• Посилання скопійовано

Закінчився розділ в ТК: як продовжувати записи?

Де продовжити заповнення трудової книжки, якщо закінчилась російськомовна частина в розділі «Сведения о работе»? Чи можна в україномовній частині «Відомості про роботу»?

Згiдно з пп. 3.1 Iнструкцiї №58, у тому  разі,  коли  у  трудовій  книжці  заповнені  усі сторінки відповідних розділів, вона доповнюється вкладишем.

Вкладиш вшивається у трудову книжку, заповнюється і ведеться власником або уповноваженим   ним   органом   за  місцем  роботи працівника у такому ж порядку, що і трудова книжка.

Отже, вкладиш до трудової книжки оформлюється на підприємстві, якщо всi сторiнки будь-якого роздiлу трудової книжки працiвника («Вiдомостi про роботу», «Вiдомостi про нагородження», «Вiдомостi про заохочення») заповненi.

Про кожний виданий вкладиш на першій сторінці (титульний аркуш) трудової  книжки зверху ставиться штамп розміром 10х25 мм з написом «Виданий вкладиш» і тут  же  зазначаються  серія  і  номер вкладиша. При  кожній  наступній  його видачі має ставитися другий штамп і зазначатися серія і номер вкладиша (пп. 3.2 Iнструкцiї №58).

Таким чином, оформлений вкладиш вшивається у трудову книжку, а на титульній сторінці обов’язково ставиться штамп «Виданий вкладиш» з зазначенням його серії та номер (підійде також наборний штамп).

Із запитання випливає, що закінчилась російськомовна частина розділу «Сведения о работе» трудової книжки, у багатьох бухгалтерів та кадровиків постане питання, чому записи про трудові відносини здійснювали в розділі «Сведения о работе». Відповідаємо: це пов’язано з тим, що трудова книжка заведена за радянських часів. Тому, оскільки даний розділ закінчився, офрмлюється вкладиш для продовження записів. Записи слід продовжити вже у роздiлi «Відомості про роботу» трудової книжки, де в першiй графi вкладиша до трудової книжки продовжується порядкова нумерацiя записiв, яка була розпочата в трудовiй книжцi.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»