• Посилання скопійовано

Включення премії за реалізацію проєкту до розрахунку відпускних

Керівником підприємства прийнято рішення преміювати окремих працівників за реалізацію вигідного проєкту. Сума премії перевищує максимальну базу для нарахування ЄСВ і нараховується в грудні місяці, в якому підвищується сума МЗП. Як вплине нарахування цієї премії на розрахунок відпускних у січні наступного року?

Згідно з п. 3 Порядку №100, при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно із законодавством та умовами трудового договору, крім визначених у п. 4 цього Порядку.

За загальним правилом премії (в тому числі за місяць) та інші заохочувальні виплати за підсумками роботи за певний період під час обчислення середньої зарплати враховуються до заробітку періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця, в якому вони нараховані. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додається частина, яка визначається діленням суми премії за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період.

Але в запитанні зазначено, що керівником підприємства прийнято рішення преміювати окремих працівників за реалізацію вигідного проєкту і ця премія, як бачимо, носить одноразовий характер, тому в подальшому при розрахунку відпускних не потрапить на підставі пп. «б» п. 4 Порядку №100

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»