• Посилання скопійовано

Наслідки за невідшкодування витрат працівнику на пальне та власне авто під час відрядження

Працівник направляється у відрядження на власному автомобілі. Згідно з наказом керівника та затвердженим авансовим звітом компенсуються тільки добові. Договору оренди на авто немає. Працівник не отримує компенсації за використання авто та витрати пального у відрядженні. Які податкові наслідки будуть у підприємства та у працівника?

Направлення працівника у відрядження на особистому автомобілі чинним законодавством взагалі не передбачено.

Тому, оформити відрядження працівника на власному автомобілі можливо двома способами: 

  • укласти договір оренди автомобіля на строк відрядження;
  • виплатити працівнику компенсацію за використання його автомобіля зі службовою метою;
  • укласти договір позички. За договором позички одна сторона (позичкодавець) безплатно передає або зобов’язується передати другій стороні (користувачеві) річ для користування протягом установленого строку (ст. 827 ЦКУ).

Оформивши такі відносини, підприємство має компенсувати працівнику понесені ним протягом відрядження витрати на пальне, ремонт, а також на стоянку. Звичайно, зазначені виплати слід обумовити, наприклад, у наказі про відрядження. Також, при використанні легкового автомобіля потрібно оформити подорожній лист службового легкового автомобіля.

В даному випадку, працівник поїхав у відрядження на особистому легковому автомобілі, а жодного договору з ним не укладено, то керівник може самостійно прийняти рішення та компенсувати працівнику понесені витрати, але це вже буде додатковим благом такого працівника, з якого слід утримати ПДФО. А оскільки додатке благо надається у негрошовій формі, сума ПДФО обчислюється з застосуванням натурального коефіцієнта (пп. 164.5 ПКУ, пп. 164.2.17 ПКУ).  Також, із суми компенсації слід утримати ВЗ. Віднести такі виплати на витрати підприємство не зможе, бо виплачуватиметься за рахунок власних коштів. У Додатку 4ДФ об'єднаної звітності така виплата відобразиться за ознакою «126». За договором позички компенсації підлягатиме тільки пальне.

У випадку, якщо жодного договору з працівником не укладено і роботодавець не бажає компенсувати витрати, то працівник не матиме аргументів, щоб вимагати від роботодавця відшкодувати понесені витрати у відрядженні. В цьому випадку можна нічого не робити, але й працівник нічого не отримає. Відповідно, і податкових наслідків теж не буде для обох сторін.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»