• Посилання скопійовано

Самостійне внесення змін до форми № П-1

Чи можна в типовій формі № П-1 вказати підписантом Директор (згідно з штатним розписом), Наказ (та видалити Розпорядження), дописати: місце складання, код ЄДРПОУ та залишити: Типова форма №П-1, затверджено Наказ Держкомстату України 05.12.2008 р. № 489?

Відповідно до п. 2.1 Положення № 88, первинні документи - це документи, створені у письмовій або електронній формі, які містять відомості про господарські операції, включаючи розпорядження та дозволи адміністрації (власника) на їх проведення.

Згідно з Положенням №88, первинні документи складаються на бланках типових і спеціалізованих форм, затверджених відповідним органом державної влади. Типова фор-ма Наказу (розпорядження) про прийняття на роботу (форма № П-1) затверджена Наказом Держкомстату від 05.12.2008 р. № 489. Але багато підприємств не використовують в своїй роботі типові форми, а використовують самостійно виготовлені бланки, які містять обов’язкові реквізити чи реквізити типових або спеціалізованих форм.

Первинні документи повинні містити необхідні реквізити передбачені ч. 2 ст. 9 Закону про бухоблік та п. 2.4 Положення № 88

Тобто до первинних документів можуть бути включені додаткові реквізити, зокрема: 

  • назва документа (форми);
  • ідентифікаційний код підприємства, установи з Державного реєстру; 
  • посади осіб, відповідальних за правильність його оформлення;
  • та інші реквізити, які не суперечать законодавству України.

Таким чином, підприємство у графі "Найменування підприємства (установи, організації)" може зазначити: ТОВ "Сонечко" м. Київ, код ЄДРПОУ 11111111. Також може видалити слово "Розпорядження", змінити "Керівник" на "Директор" та залишити Типова форма №П-1, затверджено Наказ Держкомстату України 05.12.2008 р. № 4890, оскільки такі зміни не дають приводу вважати, що це самостійно розроблена форма.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»