• Посилання скопійовано

Стаж роботи працівника у формі №7-ПВ

Як рахувати стаж роботи працівника, який працює на сезонній роботі?

Джерелами інформації показників форми №7-ПВ (один раз на чотири роки) є дані первинної облікової документації підприємств, установ, організацій (далі - підприємства). 

Визначення показників звіту здійснюється відповідно до Інструкції №286 та Інструкції №114/8713.

Однойменні показники, що містяться у формі №7-ПВ (один раз на чотири роки) та інших формах державних статистичних спостережень і розраховані за однією методологією та однаковий період часу, є тотожними.

Звіт складається з трьох розділів. Показники розділу І та ІІ відображають дані в цілому по підприємству (без виділення структурних підрозділів) станом на кінець звітного року. Розділ ІІІ містить інформацію щодо окремих працівників, які обстежуються.

Рядок 7140 містить інформацію щодо стажу роботи відібраного працівника на цьому підприємстві (незалежно від кількості посад (професій), які він змінив за період роботи) у цілих одиницях, тобто кількість повних років, відпрацьованих на підприємстві.

Якщо працівник на зазначену дату відпрацював менше одного року, то рядок 7140 дорівнює "0". 

Стаж охоплює періоди роботи на підприємстві, а також періоди відсутності через відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею віку, передбаченого чинним законодавством, а також інші періоди відсутності працівника на роботі, коли за ним зберігалося робоче місце (роз’яснення Держстату від 14.07.2020 р. №19.1.2-12/14-20).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»