• Посилання скопійовано

Розрахунковий період для компенсації

Працівниця прийнята 03.02.2020 р. на роботу. 22.01.2021 року звільняється. Який розрахунковий період брати?

Кабмін Постановою від 09.12.2020 року №1213 вніс зміни до Порядоку № 100. Зміни діють з 12 грудня 2020 року.

Відповідно до абз. 2 п. 2 розділу ІІ Порядку №100, працівникові, який пропрацював на підприємстві, в установі, організації чи у фізособи - підприємця або фізособи, які в межах трудових відносин використовують працю найманих працівників, менше року, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка або виплачується компенсація за невикористану відпустку. Якщо працівника прийнято (оформлено) на роботу не з першого числа місяця, проте дата прийняття на роботу є першим робочим днем місяця, то цей місяць враховується до розрахункового періоду як повний місяць.

Тобто, якщо працівника прийнято на роботу 3 лютого 2020 року, це був понеділок, то при обчисленні середньої заробітної плати до розрахункового періоду буде враховуватися лютий як повний календарний місяць, тобто 29 календарних днів (тому що 2020 рік високосний).

Отже, на момент розрахунку компенсації працівникові за невикористану відпустку при звільненні розрахунковим періодом буде лютий - грудень 2020 року.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»