• Посилання скопійовано

Кадрове оформлення призначення директора на посаду

Працівника підприємства власник призначає на місце директора. Як у кадровому обліку відобразити призначення працівника директором? Чи потрібно його звільняти з займаної посади і розраховувати в день звільнення?

Під час призначення на посаду директора раніше працевлаштованого працівника попередньо звільняти не потрібно. У цьому випадку відбувається банальне «доручення працівнику виконання іншої роботи на тому ж підприємстві» згідно з ч. 1 ст. 32 КЗпП, тобто переведення.

Процедура призначення «нового» директора полягає в тому, що спочатку учасники товариства оформлюють рішення про призначення (обрання) директора протоколом загальних зборів учасників. Рішення про переведення ухвалює вищий орган товариства — загальні збори учасників, адже призначає (обирає) керівника для управління господарською діяльністю товариства його власник (власники) або уповноважений ним орган (ст. 65 ГКУ).

Наступний етап – це видання наказу обраним/призначеним керівником про початок виконання обов’язків директором на підставі рішення учасників про призначення шляхом переведення. 

Текст наказу може бути таким:

«Я, ПЕТРЕНКО ПЕТРО ПЕТРОВИЧ з 01.01.2021 р. розпочинаю виконувати обов’язки директора ТОВ «РОМАШКА» шляхом переведення з посади бухгалтера, із посадовим окладом 30 000 грн на місяць».

До трудової книжки слід внести запис на підставі наказу (не протоколу), а саме: «Переведений на посаду директора». Також про переведення слід зазначити в особовій картці за формою №П2.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»