• Посилання скопійовано

Чи можна нараховані засновнику дивіденди взаємозаліком зарахувати в погашення суми за порукою?

Директор (він же одноосібний засновник ТОВ) укладає між собою (фізособою) та ТОВ договір поруки на борг за банківським кредитом. Чи не буде порушенням касової (банківської) дисципліни, якщо нараховані йому дивіденди взаємозаліком зарахувати в погашення суми за порукою, фактичне не перераховуючи на карту або видаючи кошти через ВКО?

Насамперед зазначимо, що норми пп. 2 п. 6 Положення №148 дозволяють суб'єктам господарювання здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами з фізичними особами у розмірі до 50 тис. грн. включно.

Виплати, яких не стосується вказане обмеження, наведені в п. 8 Положення №148. Виплат за дивідендами цей пункт не містить. 

Отже, обмеження у розмірі 50 тис. грн. поширюється на виплату дивідендів засновникам.

ГУ ДФС у м. Києві в ІПК від 31.08.2018 р. №3802/ІПК/26-15-13-09-15 також повідомляє, що підприємство має право проводити розрахунки протягом одного дня на виплату дивідендів з однією фізичною особою у розмірі до 50 тис. грн. включно.

 

Щодо способу виплати дивідендів

Нормами ч. 1-2 ст. 26 Закону №2275 передбачено, що дивіденди виплачуються за рахунок чистого прибутку товариства особам, які були його учасниками на день прийняття рішення про виплату дивідендів, пропорційно до розміру їхніх часток.

Товариство виплачує дивіденди грошовими коштами, якщо інше не встановлено одностайним рішенням загальних зборів учасників, у яких взяли участь всі учасники товариства.

Дивіденди можуть виплачуватися у натуральній формі чи вноситися у вигляді реінвестицій у статутний капітал.

 

Щодо договору поруки

Відповідно до ч. 1 ст. 553 ЦКУ за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов'язку.

Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов'язання боржником.

При цьому поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки (ч. 2 ст. 554 ЦКУ).

Положення ч. 1 ст. 555 ЦКУ зобов'язують поручителя у разі одержання вимоги кредитора повідомити про це боржника, а в разі пред'явлення до нього позову – подати клопотання про залучення боржника до участі у справі.

Якщо поручитель не повідомить боржника про вимогу кредитора і сам виконає зобов'язання, боржник має право висунути проти вимоги поручителя всі заперечення, які він мав проти вимоги кредитора.

Після виконання поручителем зобов'язання, забезпеченого порукою, кредитор повинен вручити йому документи, які підтверджують цей обов'язок боржника.

До поручителя, який виконав зобов'язання, забезпечене порукою, переходять усі права кредитора у цьому зобов'язанні, в т. ч. ті, що забезпечували його виконання (ч. 1-2 ст. 556 ЦКУ).

Отже, за договором поруки:

1) поручитель відповідає перед кредитором лише за порушення зобов'язання боржником (у разі, якщо боржник не порушує свого зобов'язання перед кредитором, то відповідальність поручителя не настає);

2) до поручителя, який виконав зобов'язання, забезпечене порукою, переходять усі права кредитора у цьому зобов'язанні (тобто, якщо умовами банківського кредиту боржник повинен виконати своє зобов’язання щодо повернення кредиту грошовими коштами, то й зобов’язання перед поручителем боржник також повинен виконати виключно грошовими коштами).

 

Щодо заліку зобов’язань

Положення ст. 527 ЦКУ зобов'язують боржника виконати свій обов'язок, а кредитора - прийняти виконання особисто, якщо інше не встановлено договором або законом, не випливає із суті зобов'язання чи звичаїв ділового обороту.

У статті 538 ЦКУ передбачено, що виконання свого обов'язку однією із сторін, яке відповідно до договору обумовлене виконанням другою стороною свого обов'язку, є зустрічним виконанням зобов'язання.

При зустрічному виконанні зобов'язання сторони повинні виконувати свої обов'язки одночасно, якщо інше не встановлено договором, актами цивільного законодавства, не випливає із суті зобов'язання або звичаїв ділового обороту.

Якщо зустрічне виконання обов'язку здійснено однією із сторін, незважаючи на невиконання другою стороною свого обов'язку, друга сторона повинна виконати свій обов'язок.

Виходячи з викладеного зазначимо, що чинне законодавство України не містить положень щодо заліку зобов’язання за договором поруки дивідендами, що належать засновнику – фізичній особі. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бондаренко Олена

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Допомога по вагітності та пологах для ФОПа, який не сплачував ЄСВ під час війни
    ФОП на ІІІ групі ЄП без найманих працівників не сплачував ЄСВ за себе під час воєнного стану. У квітні 2024 р. ФОП йде у відпустку вагітності та пологах. Якщо ФОП сплатить ЄСВ за себе в квітні чи дасть їй право це отримати допомогу по вагітності й пологах від ПФУ?
    Сьогодні 14:2134
  • Утримання із вихідної допомоги кредиту за виконавчим листом
    Чи потрібно утримувати за виконавчим листом суму за невиплаченому кредиту з вихідної допомоги при звільнені працівника за п. 2 ч. 1 ст. 40 КЗпП?
    15.04.202419
  • Працівник у статусі нерезидента без зміни громадянства: вплив на роботодавця
    Дистанційний працівник проживаючи більше 6 місяців в іншій країні, набув статусу нерезидента (громадянство не змінювалося). Роботодавець більше 2-х років в єдиній звітності відображав працівника у загальному порядку. Чи впливає статус нерезидента на оподаткування, на відображення в податковій та статистичній звітності? Якщо так, то як виправити та які санкції можливі стосовно підприємства?
    11.04.2024351
  • Чи може керівник громадської організації працювати без оплати праці?
    Керівниця громадської організації отримувала зарплату. Наразі вона залишиться працювати на цій посаді, але без зарплати. Як це правильно провести в кадровому та бухобліку? Чи треба їй виплачувати компенсацію за невикористану відпустку? Як оформити документи?
    11.04.202428
  • Відпустка після демобілізації працівника
    Працівник повернувся після звільнення з лав ЗСУ, був призваний з першого дня війни. Дохід йому нараховувався лише до 18.07.2022 р. Просить відпустку за період 2021 – 2022 роки з 05.04.2024 р. Який дохід застосувати для нарахування відпускних?
    09.04.2024365