• Посилання скопійовано

Відрядження під час карантину: чи можливо?

Чи можна відправити працівника у відрядження під час карантину?

Так, можна. Таку відповідь надала Держпраці, а ми розмістили її тут.

Адже заборони відправляти працівників у службові поїздки за межи територіально-адміністративної одиниці, де знаходиться їх робоче місце, під час карантину чинним законодавством не встановлено. Тому роботодавець має право спрямовувати своїх працівників у відрядження навіть під час карантину. А відмова працівника без поважних причин поїхати у відрядження для виконання роботи, обумовленої трудовим договором, може розглядатись як порушення трудової дисципліни.

Однак при цьому, звісно, слід враховувати особливості цього періоду — і обмеження по роботі громадського транспорту під час карантину, і загрозу, якій піддається працівник під час спілкування з іншими фізособами.

Тому роботодавець має подбати і про те, щоб працівник зміг дістатися до місця відрядження (і повернутись до місця роботи), і про засоби індивідуального захисту під час такої поїздки!

Що ж до тих працівників, які були відправлені у закордонне відрядження до початку карантину і не встигли повернутися до місця роботи через закриття кордонів, ми цю проблему докладно аналізували тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»