• Посилання скопійовано

Резерв на оплату відпусток

Чи потрібно вказувати у наказі про облікову політику метод визначення забезпечення для відшкодування майбутніх витрат на виплату відпусток працівникам, якщо з нового року змінено підхід до розрахунку?

Підприємства, які не є мікропідприємствами, платниками ЄП, а також неприбутковими організаціями, зобов’язані створювати забезпечення.  У П(С)БО 26 є імперативна норма, згідно з якою виплати за невідпрацьований час, що підлягають накопиченню, визнаються зобов'язанням через створення забезпечення у звітному періоді.

Якщо норма П(С)БО є обов’язковою, то вказувати про це у наказі про облікову політику не потрібно. Підприємство самостійно на основі НП(С)БО та інших нормативно-правових актів з бухобліку визначає за погодженням з власником облікову політику підприємства.

Згідно з п. 1.3 Методрекомендацій №635, у розпорядчому документі про облікову політику наводяться принципи, методи і процедури, які використовуються підприємством для ведення бухобліку, складання і подання фінзвітності та щодо яких нормативно-правовими актами з бухгалтерського обліку передбачено більш ніж один їх варіант, а також попередні оцінки, які використовуються підприємством з метою розподілу витрат між відповідними звітними періодами. Одноваріантні методи оцінки, обліку і процедур до такого розпорядчого документа включати недоцільно.

Але згідно з п. 2.1 та п. 2.11 Методрекомендацій, розпорядчий документ про облікову політику підприємства визначає методи та порядок класифікації зобов'язань. Зокрема, можна вказати у додатку до наказу про облікову політику метод обчислення резерву (спосіб визначення коефіцієнту резерву) та метод оцінки. Згідно з п. 9 П(С)БО 6 облікова політика може змінюватися тільки, якщо змінюються  статутні  вимоги,  вимоги  органу,   який  затверджує   П(С)БО,  або,  якщо зміни забезпечать достовірне відображення подій або операцій у фінансовій  звітності підприємства. 

Згідно з п. 14 П(С)БО 6, якщо неможливо розрізнити  зміну  облікової  політики  та зміну  облікових  оцінок,  то це розглядається і відображається як зміна облікових оцінок. 

Відповідно до п. 6 та п. 8 П(С)БО 6, облікова  оцінка  може  переглядатися,   якщо   змінюються обставини,  на  яких базувалася ця оцінка, або отримана додаткова інформація. Наслідки зміни облікових оцінок слід включати до звіту про фінансові результати в тому періоді,  в якому відбулася  зміна,  а також і в наступних періодах, якщо зміна впливає на ці періоди. 

Нагадаємо, суми створених забезпечень розраховують щомісячно і відображають у витратах. Тому для платників податку на прибуток, які визначають об’єкт оподаткування на основі фінрезультату, який грунтується на бухобліку відобразити забезпечення є важливим. Адже такі витрати впливають на фінрезультат.

Враховуючи алгоритм визначення забезпечення у п. 4 та п. 13 П(С)БО 11 робимо висновок, що він завжди буде приблизним, адже визначається за допомогою коефіцієнта, який розрахований на планових показниках. Тому, якщо на кінець 2019 року залишалась невикористана сума резерву, її слід перевірити. Якщо всі працівники за графіком відпустками скористалися, то це надлишок резерву, який потрапляє до доходу (за наслідками річної інвентаризації).

Якщо ж деякі працівники за графіком відпустками не скористалися, то невикористана сума резерву (після перевірки її правильності), залишається за Кт 471 і переходить на наступний рік. За її рахунок будуть оплачені такі невикористані відпустки у 2020 році. Тобто, ці відпустки будуть враховані у графіку на 2020 рік, але на них новий резерв створювати не потрібно.  

Залишок резерву з урахуванням суми ЄСВ перевіряється так: визначається кількість невикористаних днів відпустки на цю дату (в розрізі кожного відділу, а саме в розрізі прямих витрат на оплату праці) і середньоденна заробітна плата. Розраховану при інвентаризації суму порівнюють з кредитовим сальдо субрахунку 471.

Якщо у підприємства на 31 грудня залишиться невикористана сума резерву, то сторнувати його не потрібно. Невикористану у минулому році суму резерву можна використати й у наступному році. Зверніть увагу, при нарахуванні у наступному році резерву потрібно врахувати цю суму. 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олена Водоп`янова

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»