• Посилання скопійовано

З відпустки для догляду за дитиною у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами: як бути з наказом?

Працівниця знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. 19.01.2019 р. виписано листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами за другою дитиною. Чи припиняти наказ для догляду за першою дитиною і видавати наказ на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами? Як в таблиці 5 Звіту з ЄСВ зазначати підставу початку-закінчення відпустки?

На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів - 70) календарних днів після пологів, починаючи з дня пологів.

Тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів). Вона надається жінкам повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів (ст. 179 КЗпП).

Листок  непрацездатності   - це багатофункціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи  у   зв'язку   з   непрацездатністю   та   з  матеріальним забезпеченням    застрахованої    особи    в    разі    тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів (п. 1 Інструкції №532).

Відповідно до ст. 20 Закону №1105 за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності надаються такі види матеріального забезпечення та соціальних послуг:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);
  • допомога по вагітності та пологах.

Відповідно до ст. 17 Закону про відпустки на підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю:

  • до пологів - 70 календарних днів;
  • після пологів - 56 календарних днів (70 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів), починаючи з дня пологів.

А отже, має бути оформлено наказ на відпустку по вагітності та пологах.

 

Відображення в таблиці 5 звіту з ЄСВ

Якщо початок/закінчення відпустки припали на звітний місяць, то на таку особу в таблиці 5 формуєте рядок, проставляючи:

  • у графі «8. Категорія особи» — «5 — особи, яким надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами»;
  • у графі «11. Період трудових або цивільно-правових відносин…» — у звіті за місяць, коли працівниця йде в декретну відпустку, — дату початку відпустки; у звіті за місяць, коли декретна відпустка закінчується, — дату закінчення відпустки.
  • у графі «16. Документ-підстава…» — документ про початок/закінченні відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами — реквізити листка непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами або наказу (розпорядження) про надання такої відпустки, якщо він видавався. Зазначаємо: «ЛН, серія, номер» або «наказ (розпорядження), дата, номер».
  • Графи 12 — 15 при відображенні факту початку/закінчення декретної відпустки заповнювати не потрібно.

Якщо в таблиці 5 не було зазначено дату початку відпустки, оскільки листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами надано із запізненням у місяці, що йде за місяцем початку відпустки, то слід подати додатковий звіт (титульний аркуш і таблицю 5 з відміткою «додаткова») за попередній місяць і зазначити в ньому відомості про початок відпустки працівниці.

«Додаткову» форму звіту можна подавати тільки після закінчення граничного строку подання звітності за звітний період, тобто після 20 числа місяця, що йде за звітним.

Якщо відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами подовжують через ускладнені пологи, дату закінчення відпустки слід проставляти з урахуванням продовження.

 

Переривання відпустки для догляду за дитиною

Незалежно від того, що жінка, перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, вона має право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами (див. ст. 25 Закону №1105). Що стосується переривання відпустки для догляду за дитиною до 3 років, то чинним законодавством не передбачено перебування у двох соціальних відпустках одночасно. Але й переривати відпустку для догляду за дитиною до 3 років у разі виникнення права на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами якоюсь додатковою заявою і наказом не потрібно. Вона переривається автоматично — листком непрацездатності на період вагітності та пологів.

Щодо розрахункових аспектів дивіться тут>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»