• Посилання скопійовано

Чи може директор - сумісник працювати неповний робочий день з неповним робочим тижнем?

Чи може директор-сумісник працювати неповний робочий день з неповним робочим тижнем? Як нараховувати йому ЄСВ, якщо зарплата за відпрацьований час складає 2068,50 грн?

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

За угодою між працівником і роботодавцем може встановлюватися як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Оплата праці в цих випадках провадиться пропорціонально відпрацьованому часу або залежно від виробітку (ст. 56 КЗпП).

Працівник може працювати неповний робочий день та неповний робочий тиждень. А за потреби, працівнику можу бути встановлено неповний робочий день з неповним робочим тижнем. Тож, директор може працювати один чи два рази в тиждень неповний робочий день.

Обчислення ЄСВ здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення), або які підтверджують нарахування (обчислення) виплату (доходу), на які відповідно до Закону про ЄСВ нараховується ЄСВ (ч. 2 ст. 9 Закону про ЄСВ).

При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізособам за сумісництвом ставка ЄСВ, встановлена цією частиною, застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Тож, якщо за відпрацьований час у працівника, який працює за сумісництвом, зарплата складає 2068,50 грн, то ЄСВ й буде нараховуватися саме на цю суму й «дотяжку» ЄСВ до розміру МЗП робити не потрібно. ЄСВ в цьому випадку складає 454,96 грн (2068,50 грн *22%).

 

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»