• Посилання скопійовано

Курсові різниці при відшкодуванні працівнику витрат на відрядження

Працівник повернувся із закордонного відрядження (аванс не видавався, валюта - євро). Курс на дату затвердження авансового звіту - 31.264704. Курс на дату відшкодування працівнику коштів - 31.146302 (зменшився). Куди списати різницю, що утворилась на рахунку 3721, як наслідок різниці курсу?

Згідно з п. 8 П(С)БО 21 визначення курсових різниць за монетарними статтями в іноземній валюті проводиться на дату балансу, а також на дату здійснення госпоперації в її межах або за всією статтею (відповідно до облікової політики).

Оскільки у підприємства була валютна заборгованість перед працівником, то при її погашені в зміні курсу НБУ виникають курсові різниці.

Якщо курс НБУ зростає, відображають витрати проведенням Дт 945 Кт 372, а якщо він знижується — дохід кореспонденцією Дт 372 Кт 714. Однак можливий варіант і відображення таких курсових різниць у складі субрахунку 719 «Iнші доходи від операційної діяльності» або субрахунку 949 «Iнші витрати операційної діяльності».

Зважаючи на дану ситуацію, у підприємства виникає позитивна курсова різниця, яка відноситься до доходу проведенням Дт 3721 Кт 714 (або 719).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»