• Посилання скопійовано

Як розрахувати зарплату за першу половину місяця?

Як правильно розрахувати аванс та податки до нього? Чи включати доплату за роботу у нічний час при виплаті авансу? Про який розмір мінімального авансу з зарплати йдеться в ст. 115 КЗпП: нарахований чи виплачений? Чи буде порушення норм КЗпП, якщо виплата авансу встановлена 60% від окладу за мінусом ПДФО та ВЗ?

Зарплата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Розмір зарплати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника (cт. 115 КЗпП).

Тож,  основними вимогами в дотриманні норм ст. 115 КЗпП є:

  • виплата зарплати не рідше двох разів на місяць;
  • проміжок часу між виплатами має бути не більше ніж 16 календарних днів;
  • виплата зарплати має бути не пізніше ніж сім днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата;
  • розмір зарплати за першу половину місяця має бути визначено в колдоговорі або іншим локальним актом роботодавця;
  • оплата має бути не менше ніж за фактично відпрацьований час.

Першою половиною місяця вважаються перші п'ятнадцять календарних днів місяця (див. лист Мінпраці від 09.12.2010 р. № 912/13/155-10). Отже, працівнику повинні виплатити аванс у сумі, не меншій за фактично відпрацьовані робочі дні (години) із 1 по 15 число поточного місяця, виходячи із розрахунку тарифної ставки (посадового окладу).

 

Про який мінімальний розмір заробітної плати йдеться в ст. 115 КЗпП — нараховану суму чи ту, що належить до виплати?

Зарплата – це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу (ст. 1 Закону про оплату праці). Оскільки така винагорода розраховується до оподаткування, в розмірі, що включає в себе ПДФО та військовий збір (тобто спочатку розраховується сума винагороди, а потім з неї утримуються належні податки і збори), то в разі виплати зарплати за першу половину місяця це загальне правило теж працює. Тобто мінімальний розмір зарплати за першу половину місяця має розраховуватися в сумі «брутто», з врахуванням суми ПДФО та ВЗ, тобто в нарахованій сумі.

Визначаючи механізм розрахунку суми зарплати за першу половину місяця в колдоговорі (іншому документі роботодавця), слід дотримуватися таких правил:

  • законодавство встановлює мінімальний розмір авансу, але його можна визначити й у більшому розмірі;
  • при обчисленні мінімальної суми авансу не враховують премії, доплати, надбавки, компенсаційні та заохочувальні виплати;
  • якщо працівникам установлені постійні надбавки та доплати, то розмір авансу можна встановити у відсотках до посадового окладу (тарифної ставки) з урахуванням таких постійних надбавок та доплат.

Тобто можна встановити розмір авансу  60%  посадового окладу, головне, щоб це було не менше оплати за фактично відпрацьований час. Остаточний розрахунок робиться за підсумками місяця в зарплату за другу половину місяця.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Оплата праці»

  • Доплата за шкідливі умови праці: коли проводити?
    Підприємство вперше виконало атестацію робочих місць. Відповідно має бути доплата за шкідливі умови праці. Цю доплату здійснювати з якого часу: з дати актів, з першого числа наступного місяця після проведення атестації чи з початку створення вакансії? Які є нормативні джерела щодо оплати та строків доплати за шкідливі умови праці?
    13.03.20245231
  • Зарплата раз на місяць на прохання працівників
    Працівники підприємства наполягають, щоб заробітну плату їм виплачували раз на місяць у повному обсязі. Чи можна задовольнити це прохання?
    26.02.20243 5864
  • Доплати водію асенізаційної машини під час ремонту
    Водію асенізаційної машини встановлена доплата до посадового окладу за інтенсивність праці - 12% та доплата за шкідливі умови праці - 4% (за результатами атестації робочого місця). Чи нараховувати вказані доплати за дні, коли автомобіль перебуває на ремонті?
    25.01.202435
  • Простій автомобілю на кордоні: як оплачувати водію?
    Юридична особа, платник податку на загальних підставах, здійснює автоперевезення товарів. Працівник перебував у відрядженні 20днів ( в тому числі субота, неділя). Як нараховується заробітна плата за цей період (субота – авто стояло на кордоні, в неділю - водій не працював)?
    13.12.2023188
  • Компенсація при звільненні та вихідна допомога працівнику за погодинною оплатою праці
    Як визначити розмір вихідної допомоги при звільненні за скороченням та компенсацію невикористаної відпустки працівнику, який звільняється в грудні 2023 року, працює за погодинною ставкою – 40,25 грн, що менше мінімальної 40,46 грн? Нарахувань в 2023 році не було. Має 28 днів невикористаної відпустки
    04.12.20231 085