• Посилання скопійовано

Чи потрібно подавати проміжну квартальну звітність за формами №1-м, 2-м?

За даними річної фінзвітності за 2017 р. юрособа, яка складає звітність за П(С)БО, відноситься до малих підприємств. Чи зобов’язане мале підприємство, платник податку на прибуток з річним звітним періодом, подавати проміжну фінзвітність за формою №1-м і 2-м до органів статистики?

Квартальну фінзвітність не подають, а звітують за підсумками року такі СГ – за «малими» формами за П(С)БО 25:

  • малі підприємства;
  • мікропідприємства;
  • юрособи – платники єдиного податку.
  • представництва іноземних суб'єктів господарської діяльності;

Ці суб’єкти звітують раз на рік за малою або спрощеною формою фінзвітності, а отже, проміжну квартальну звітність вони не складають і не подають. Все це не стосується тих, хто звітує за МСФО – вони подають і квартальну, і річну звітність.

Вищенаведені висновки випливають з того, що у п. 2 Постанови №419 зазначено, що річну фінансову звітність, передбачену для суб’єктів малого підприємництва, подають:

  • підприємства, яким відповідно до Закону про бухоблік встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу та звіту про фінансові результати (крім тих, які зобов’язані складати фінансову звітність за МСФЗ);
  • підприємства, які ведуть спрощений бухоблік доходів і витрат відповідно до податкового законодавства.

А як зазначено у ч. 3 ст. 11 Закону про бухоблік, для мікропідприємств, малих підприємств, непідприємницьких товариств і представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності, крім тих, що зобов’язані складати фінансову звітність за міжнародними стандартами, встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу та звіту про фінансові результати.

Отже, подання проміжної квартальної фінзвітності за формами №1-м і 2-м до органів статистики нормативними документами не передбачено. Проте органи статистики можуть наполягати на поданні квартальної звітності, і в цьому випадку підприємство має приймати рішення самостійно – чи подавати звітність, чи заперечувати, використовуючи вищенаведену інформацію.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»