• Посилання скопійовано

Чи подається звіт про пільги за операціями щодо вторинної сировини?

Основним видом діяльності підприємства є закупівля та реалізація вторинної сировини, в тому числі макулатури, яка звільнена від ПДВ згідно з п. 23 підрозділу 2 розділу XX ПКУ. Чи потрібно подавати звіт про пільги за цими операціями?

Відповідно до п. 23 підрозділу 2 розділу XX ПКУ тимчасово до 1 січня 2019 р. від оподаткування ПДВ звільняються операції з постачання, у тому числі операції з імпорту відходів та брухту чорних та кольорових металів, а також паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) товарної позиції 4707 згідно з УКТ ЗЕД. Переліки таких відходів та брухту чорних і кольорових металів затверджуються КМУ. Наразі діє Перелік, затверджений у додатку 1 до постанови Кабміну №15. Операції з вивезення в митному режимі експорту товарів, зазначених у цьому пункті, звільняються від оподаткування ПДВ.

Відповідно до п. 8 Порядку №1233 податкові пільги визначаються за операціями з постачання товарів та/або послуг, що є об'єктами обкладення ПДВ і відповідно до ПКУ та міжнародних договорів України, ратифікованих ВРУ, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою, а також тих, до яких застосовані спеціальні режими оподаткування в галузі сільського господарства. Таким чином, за вказаними у запитанні операціями визначаються податкові пільги, що вимагає подання Звіту про пільги.

Станом на 04.07.2018 р. діють довідники пільг № 89/1 та № 89/2. Зазначена пільга міститься у довіднику №89/2 за кодом 14060465.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Звіт про КІК, якщо КІК у стані ліквідації і не складає фінзвітність.
    КІК (Литва) зареєстровано в 2009 р. Фізособа резидент України має повний контроль (100%). КІК перебуває в стадії ліквідації, з 2016 року не складає фінзвітність, хоча в 2017 році на КІК зареєстровано автомобіль. Які документи потрібні для подання звіту КІК за 2022, 2023 роки?
    Сьогодні 14:1510
  • Стягнення заборгованості на користь працівника: оподаткування та звітність
    Рішення суду набрало чинності 12.02.2024 р., про стягнення з роботодавця на користь педагогічного працівника заборгованості з виплати надбавки за вислугу років у сумі 147229,94 грн та виплаті допомоги на оздоровлення - 34815,00 грн. Роботодавець погасив заборгованість у лютому 2024 р. з утриманням ПДФО 18%, ВЗ 1,5% та зі сплатою ЄСВ 22%. Як показати таку виплату в об’єднаній звітності? Якщо б заборгованість стягувала виконавча служба, чи виникало б питання про утримання ПДФО, ВЗ і нарахування ЄСВ?
    Сьогодні 12:077
  • Яку звітність повинен подавати відокремлений підрозділ іноземної юрособи в Україні?
    В Україні створено відокремлений підрозділ іноземної юрособи – недержавної організації, що не здійснює та не здійснюватиме в Україні госпдіяльності. Основна мета - сприяння реалізації програм щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок воєнних дій. Відокремлений підрозділ планує мати певний штат працівників в Україні, яким буде нараховуватися й виплачуватися зарплата. Діяльність відокремленого підрозділу буде фінансуватися материнською іноземною юрособою. Яку фінансову, податкову, статистичну чи іншу звітність потрібно подавати?
    25.03.202420
  • Договір на надання послуг з фізособою: оподаткування та звітність
    Підприємство уклало разовий договір на надання послуг з фізособою, яка не є працівником підприємства. Які податки треба перерахувати при виплаті доходу та як відобразити у єдиній звітності?
    20.03.20241 6671
  • За договором МТД не подано інформаційне повідомлення за додатком 8 до Порядку №153: чи буде пільга?
    В грудні 2023 р. підприємство за договором МТД надало послуги, не зареєструвало ПН та не подало додаток 8. Чи буде застосована пільга до даної операції, якщо підприємство зареєструє ПН, подасть уточнюючу до декларації з ПДВ за грудень 2024 року та додаток 8?
    19.03.202435