• Посилання скопійовано

У червні 2020 року нараховано винагороду за підсумками роботи у 2019 році: чи потрібно робити перерахунок відпускних та відрядних?

Винагороду за 2019-й рік було нараховано та виплачено у червні 2020 року. Що робити з відпускними та відрядними, які були виплачені до виплати річної винагороди, тобто у січні-травні 2020 року? Їх потрібно перераховувати з урахуванням річної винагороди, виплаченої у червні 2020 року?

Згідно з абз. 2 п. 3 розділу ІІІ Порядку №100, одноразова  винагорода за  підсумками  роботи  за  рік включається до середнього заробітку шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду 1/12 винагороди, нарахованої в поточному році за попередній календарний рік.

Мінсоцполітики в листі від 20.06.2019 р. №723/0/204-19 підкреслює, що Порядком №100  чітко визначені умови врахування одноразової винагороди за підсумками роботи за рік і за вислугу років при обчисленні середньої заробітної плати. Такою умовою є їх нарахування в поточному році за попередній календарний рік.

Таким чином, якщо працівнику в червні 2020 р. нарахована винагорода за 2019 р., то вона братиме участь в розрахунку середньої для відпускних, які будуть нарахуватися  протягом поточного 2020 року (по 1/12 за місяць розрахункового періоду). 

Якщо працівник піде у відпустку вже у 2021 році, минулорічна винагорода не враховуватиметься при розрахунку середньої взагалі, оскільки вона нарахована у 2020 р. за 2019 р.  і може включатися в розрахунок лише в році її нарахування.

Теж стосується і розрухунку при відрядженнях. Якщо працівника буде скеровано у відрядження протягом 2020 р., якому у квітні 2020 р. виплачена річна винагорода за 2019  р., то  упродовж 2020 року вона буде враховуватись при обчисленні середньої заробітної плати згідно з Порядком  № 100 шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду (2 місяці) 1/12 цієї винагороди, тобто у розмірі 2/12 винагороди і лише у поточному 2020 році, оскільки  винагорода за підсумками роботи нарахована в поточному році за попередній календарний рік.

Що стосується коригування та перерахунку сум відпускних та відрядних, які були виплачені до нарахування та виплати річної винагороди, то слід зауважити, що Порядком № 100 прямо така процедура  не передбачена. Для включення зазначеної винагороди для розрахунку середньої потрібно виконати умови, які зазначені вище.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»