• Посилання скопійовано

Відпустка без зарплати новоприйнятому працівнику: коли можливо надати?

Коли та як може надаватися відпустка без зарплати новоприйнятому працівнику?

Норми статей 25 та 26 Закону про відпустки стосуються усіх працівників без виключення, отже, за ними можуть надаватися відпустки без збереження зарплати і новоприйнятим працівникам. Більш того, за п. 16 ст. 25 Закону про відпустки, працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково і одержали за них грошову компенсацію, відпустка без збереження зарплати надається за їх бажанням в обов'язковому порядку тривалістю 24 к. д. у перший рік роботи на цьому підприємстві до настання шестимісячного терміну безперервної роботи.

Але фахівці Держпраці свого часу вказували, що такий працівник має надати довідку з попереднього місця роботи про те, що він не використав щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково й одержав за них грошову компенсацію. Ця довідка і заява працівника будуть підставами для видання наказу про надання відпустки без збереження заробітної плати.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»