• Посилання скопійовано

Не включено інформацію про працівника в таблиці 6 Звіту з ЄСВ, як виправити

Як внести пропущену інформацію за минулий звітний місяць, в ситуації, що склалася?

Ситуація. З 27 січня по 18 лютого 2020 р. працівник знаходився у щорічній відпустці, що відображено в Звіті з ЄСВ за січень. В лютому працівник одразу після відпустки написав заяву на відпустку без збереження зарплати на 8 днів, оскільки нарахувань у лютому не було, працівника не було включено до таблиці 6 Звіту з ЄСВ. В листопаді 2020 року працівник надав листок непрацездатності. ФСС не приймає заяву-розрахунок на оплату листка непрацездатності, адже в ПФУ немає даних про відпустку без збереження зарплати 8 к.д. за лютий 2020р. і загальна кількість днів в періоді не співпадає. При спробі здати Звіт з ЄСВ з типом “скасовуюча” за лютий 2020 року, щоб зазначити працівнику відпустку без збереження зарплати, отримали квитанцію 2 з текстом помилки: Таблиця 6 тип форми "скасовуюча" рядок 1. РНОКПП або серія та № паспорта 1989012237 не знайдено серед актуальних документів за відповідний звітний період.

 

Відповідь:

Виправлення помилок у Звіті з ЄСВ передбачено розділом V Порядку № 435.

Згідно з п. 2 розділу V Порядку № 435 у разі виявлення у Звіті з ЄСВ помилки в реквізитах (крім сум) після закінчення звітного періоду, що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, відповідну таблицю із зазначенням типу форми ”скасовуюча” з відомостями, які були помилкові, на одну застраховану особу окремо та відповідну таблицю із зазначенням типу форми ”початкова” із зазначеними правильними відомостями також на одну застраховану особу окрему.

В ситуації, що склалася, немає підстав для формування та подання Звіту з ЄСВ з типом “скасовуюча”, оскільки скасовувати немає чого - працівника не включено в звіт за лютий. Таблиця 6 з типом “скасовуюча” формується лише коли на працівника були подані помилкові дані. А раз дані про працівника відсутні, ось і прийшла квитанція 2 з текстом помилки: “Таблиця 6 тип форми "скасовуюча" рядок 1. РНОКПП або серія та № паспорта 1989012237 не знайдено серед актуальних документів за відповідний звітний період”.

Також дану помилку не вдасться виправити шляхом зазначення його в таблиці 6 Звіту з ЄСВ за звітний місяць (листопад), просто додавши ще один рядок на цього працівника та зазначивши в реквізиті 11 “022020”. ПФУ знову пришле квитанцію з помилкою: “Звіт подано після терміну. Вже є прийняті і оброблені звіти за вказаний період”. 

Як на практиці. Для того, щоб внести пропущеного працівника у Звіт з ЄСВ за лютий, помилку про якого виявлено у листопаді, потрібно звернутися, для початку зателефонувати, до ПФУ за своїм місцем реєстрації та пояснити інспектору суть помилки та відразу дізнатися П.І.П. начальника відділу ПФУ, це потрібно для того, щоб написати листа на його ім’я з описом помилки, причини виникнення та  проханням скасувати раніше поданий звіт за лютий з можливістю переподати. Після розгляду листа, Звіт з ЄСВ буде скасовано і підприємство матиме змогу знову подати звіт за лютий включивши в нього інформацію про працівника, якого пропустили.

Після того, як всі виправлення будуть зроблені та “новий” Звіт з ЄСВ буде прийнятий, підприємство зможе  подати до ФСС заяву-розрахунок та отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності для працівника.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Звіт про КІК, якщо КІК у стані ліквідації і не складає фінзвітність.
    КІК (Литва) зареєстровано в 2009 р. Фізособа резидент України має повний контроль (100%). КІК перебуває в стадії ліквідації, з 2016 року не складає фінзвітність, хоча в 2017 році на КІК зареєстровано автомобіль. Які документи потрібні для подання звіту КІК за 2022, 2023 роки?
    Сьогодні 14:1511
  • Стягнення заборгованості на користь працівника: оподаткування та звітність
    Рішення суду набрало чинності 12.02.2024 р., про стягнення з роботодавця на користь педагогічного працівника заборгованості з виплати надбавки за вислугу років у сумі 147229,94 грн та виплаті допомоги на оздоровлення - 34815,00 грн. Роботодавець погасив заборгованість у лютому 2024 р. з утриманням ПДФО 18%, ВЗ 1,5% та зі сплатою ЄСВ 22%. Як показати таку виплату в об’єднаній звітності? Якщо б заборгованість стягувала виконавча служба, чи виникало б питання про утримання ПДФО, ВЗ і нарахування ЄСВ?
    Сьогодні 12:078
  • Яку звітність повинен подавати відокремлений підрозділ іноземної юрособи в Україні?
    В Україні створено відокремлений підрозділ іноземної юрособи – недержавної організації, що не здійснює та не здійснюватиме в Україні госпдіяльності. Основна мета - сприяння реалізації програм щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок воєнних дій. Відокремлений підрозділ планує мати певний штат працівників в Україні, яким буде нараховуватися й виплачуватися зарплата. Діяльність відокремленого підрозділу буде фінансуватися материнською іноземною юрособою. Яку фінансову, податкову, статистичну чи іншу звітність потрібно подавати?
    25.03.202421
  • Договір на надання послуг з фізособою: оподаткування та звітність
    Підприємство уклало разовий договір на надання послуг з фізособою, яка не є працівником підприємства. Які податки треба перерахувати при виплаті доходу та як відобразити у єдиній звітності?
    20.03.20241 6701
  • За договором МТД не подано інформаційне повідомлення за додатком 8 до Порядку №153: чи буде пільга?
    В грудні 2023 р. підприємство за договором МТД надало послуги, не зареєструвало ПН та не подало додаток 8. Чи буде застосована пільга до даної операції, якщо підприємство зареєструє ПН, подасть уточнюючу до декларації з ПДВ за грудень 2024 року та додаток 8?
    19.03.202436