• Посилання скопійовано

Звітність та оподаткування при експлуатації авто 2006 року випуску

Підприємство володіє легковим автомобілем 2006 року випуску, який повністю замортизовано, однак ще використовується в службових цілях. Які податки необхідно сплачувати щодо такого авто та яку звітність подавати?

Згідно з пп. 267.1.1 ПКУ платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до пп. 267.2.1 ПКУ є об’єктами оподаткування.

Своєю чергою, пп. 267.2.1 ПКУ передбачено, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Оскільки в даному випадку з року випуску авто минуло більше ніж 5 років, то такий автомобіль не є об’єктом оподаткування транспортним податком.

 

Звітність

Що ж до звітності, то оскільки автомобіль не є об’єктом оподаткування, то звітність з транспортного податку по ньому подавати не потрібно.

Разом з тим, підприємства мають інформувати військкомат про наявність транспортних засобів i техніки, їх технічний стан, а також про громадян, якi працюють на пiдприємствах, в установах та органiзацiях на таких транспортних засобах i технiцi. Детальніше про це ми писали тут.

Крім того, проєктом альбому форм державних статистичних спостережень на 2020 рік передбачено ряд статистичної звітності, що стосується транспортних засобів. З їх переліком можна ознайомитись тут.

При цьому, обсяг та перелік звітів, які має подавати підприємство визначається органами статистики індивідуально для кожного суб’єкта господарювання. Інформація про звітність, яку саме підприємство має подавати до органів державної статистики в поточному році (за кодом ЄДРПОУ) можна знайти за посиланням. Ту статистичну звітність, яка не зазначена органом статистики до обов’язкового подання конкретним підприємством подавати не потрібно.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»