• Посилання скопійовано

Неправильно зазначено місяць нарахування у таблиці 6 звіту з ЄСВ. Як виправити помилку?

З 03.11.2017 до 09.03.2018 рр. працівниця знаходилася у декретній відпустці. У січні та лютому у звіті з ЄСВ треба було відобразити доплату до мінімального внеску з ЄСВ. У звіті за лютий помилково проставлено нарахування як за січень. Як виправити помилку?

Помилки, які можна виправити в таблиці 6, діляться за порядком виправлення на ті, які допущені при зазначенні сум доходу та ЄСВ, та помилки не в числових показниках. Оскільки в даному випадку сума зазначеного ЄСВ була правильна (помилка була в місяці, за який проводиться нарахування), то, відповідно, таку помилку будемо виправляти за п. 2 розд. V Порядку №435.

За цим пунктом, помилки у таблиці 6 допущені не в числових показниках, можна виправляти шляхом подання скасовуючих та початкових таблиць. Такі таблиці повинні містити лише дані щодо застрахованої особи в нарахуванні якої було допущено помилку.

Страхувальник повинен сформувати та подати звіт за лютий 2018 р., який містить:

  • перелік таблиць звіту,
  • таблицю 6 зі статусом «скасовуюча» з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб. У даному випадку - це буде працівниця, за якою виправляються дані;
  • таблицю 6 зі статусом «початкова» із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб, у даному випадку – на працівницю, що перебуває у декретній відпустці. Тут слід зазначити правильний місяць – лютий 2018 р. При цьому таблиця 6 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам» додатка 4 повинна містити дані щодо кожної застрахованої особи окремо. 

Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до звіту з ЄСВ. При цьому внесення змін до сум нарахованої зарплати або доходу та у зв’язку з цим донарахованих сум ЄСВ за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається - тобто цифрові дані в таблицях 6 «скасовуюча» та «початкова» залишаємо такими, якими вони були у раніше поданих звітах.

При цьому не буде помилкою відображення доплати до мінімального внеску за лютий 2018 р.  у звіті з ЄСВ з лютий 2018 р. (а не за січень).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»